romantik på Ikea

Under helgen som gick var jag och David i Kalmar. 
Eftersom jag snart är 30 meddelande jag inte omvärlden om den lilla avåkningen (från ön alltså) på grund av rädsla för inbrott. 
Eftersom jag är så oerhört gravid tog jag heller inte en endaste bild på vår Romantiska helg eftersom jag hade så fullt upp med mina Krämpor. De är verkligen ett heltidsjobb just nu får man säga. Dessutom regnade det hela tiden. Från att vi kom tills att vi åkte. 
 
Men det gjorde inte ett dugg. 
För att jag ska komma ihåg den här Romantiken som vi gjorde som en SISTA GREJ inför vårt stundande nya liv som 3barnsföräldrar (bara JESUS VET när vi nästa gång kan dra iväg bara vi två) måste jag nu skriva ner den. 
 
Vi bestämde oss som vanligt i sista sekund. Som vanligt bråkade vi även fram till den där sista sekunden. Jag var lite tveksam. Eftersom mitt liv är ett lidande visste jag inte riktigt om jag skulle palla med att åka iväg och hålla på och vara romantisk och känna den Romantiska Pressen mitt i allt lidande. 
 
Men vi åkte ändå. Efter att jag haft ungarna hemma och hetsgosat dem hela fredagen. Deras farfar hämtade dem någon timme innan vi åkte. Vi packade. Jag var grinsugen. Det är jag alltid när ungarna åker (OBS: detta är alltså NU, när de är STORA. När de var små räknade jag sekunderna tills de skulle åka och längtade knappt efter dem). 
Sen åkte vi ner till båten och sen åkte vi båt i tre timmar. Det var plågsamt. Min stora kropp har svårigheter med att få plats i de JÄVLA SMÅ SÄTENA som Destination Gotland tillhandahåller!
Men vi såg en ganska bra film på Davids dator och David led med mig som fick byta ställning ungefär en miljon gånger i den trånga stolen och då kändes det ju nästan uthärdligt, när någon led sig med mig. 
 
Vi kom fram till Kalmar vid 21.30 på kvällen och checkade in på vårt hotell som visade sig ligga mitt emot Sjösjukan där både jag och David båda avnjöt en karatefylla för några år sedan. Den här kvällen stod vi dock, som de 30åringar vi snart är, stillsamt i vårt hotellrumsfönster och tittade på ungdomarna som levde rövare där nere på gatan. 
Vi jagade tag på mat och sedan somnade vi ganska fort båda två i vår mjuka hotellsäng. Det var ett riktigt bra hotell och vi hade betalat extra för att få ett rum med badkar for my fogs only. 
 
På lördagen missade vi inte hotellfrukosten. Det har vi gjort så JÄVLA många gånger. Det här var nog FÖRSTA GÅNGEN som vi åt frukost på hotellet båda dagarna av alla de hotellvistelser vi haft genom åren. Mogna och stillsamma åt vi vår frukost och behav oss sedan ut på stan. Det regnade. Vi gick till en leksaksaffär. Där fick jag ångest och gjorde klart för min man att jag från och med där överlät allt ansvar för julklappar på honom i år. Han sa okej. Så handlade han lite grejer till ungarna. En fet lastbil med tillhörande helikopter till lillan. Rosa glittersaker till stora. 
Sen gick vi på H&M och brände 1200 spänn på kläder, mest till barnen. Varsijn SuperMariotröja, lucialinnen, superhjälteklänning, Hello Kittystrumpor till bebisen och mammaleggings till mig. Tänker att det kommer att va skönt med mammabrallor efter snittet sen också. Plus att jag ju lär väga en bit över 90 ett ganska långt tag efter förlossningen så RYMLIGHET ÄR A OCH O!
 
Sen åkte vi till köpcentrum och ströhandlade lite grejer och sen åkte vi hem till hotellet och jag avled i sängen. Vi låg i den sängen hela eftermiddan sen. Det är möjligt att vi hade samlag. 
På kvällen gick vi ner i hotellobbyn och åt middag. Det var skitfint och jättegott och inte superdyrt. Kanske en av de bästa resturanger vi varit på hittills i vårt gemensamma liv faktiskt. Och sen köpte vi CHIPS som vi åt framför två filmer i sängen. Vi somnade skitsent. Det var en fin dag. 
 
På söndagen tog vi det lugnt på förmiddan och efter den gigantiska frukosten åkte vi till Ikea. Gick en snabbis i en babyaffär och köpte en amningskudde också förresten. En orange med vita elefanter. 
 
Sen var vi på Ikea från 12.30 till 18.00. Rörde oss extremt sakta. Åt långlunch bland stressade barnfamiljer. Vilade i fåtöljavdelningen. Fikade. Pratade jävligt mycket. På Ikea. Romantikens värsta fiende, skulle man kunna tro. Men vi är rätt mycket för det här med Alternativ romantik. 
Handlade väldigt väldigt mycket. För att vara oss alltså. Vi har vart rätt fattiga sedan i mars ungefär. Nu börjar vi komma ikapp och då är det så ljuveligt att få köpa i kapp också. Slänga ner ett onödigt gosedjur i korgen liksom. Ja jag vet. Kapitalismen när den är som fulast. Men skitsamma. 
 
Vi kom skittidigt till båten pga söndag/allt stängt både i Oskars och i Kalmar. Så vi satt och såg på film i bilen i färjekön en timme innan vi fick köra på. Bara det också. Sitta i en jävla Volvo med regnet strilande utanför och massa gubbar jobbande med lossning och förtöjning och lastande utanför och se en film och hålla handen för det är den enda närheten som bilens utrymme tillåter när den ena väger 103 kilo. Så jävla fint. 
 
Sen åkte vi hem och såg en skräckfilm under båtfärden. Och när vi kom hem låg barnen nedbäddade i vår säng och David la sig i lillans säng och deras mormor (som hade bytt av farfar som varit huvudbarnvakt under helgen) sov nere i storans säng och jag kunde krypa ner bredvid de små älsklingarna och sen sov jag i princip ingenting på hela natten för de rör sig så satans mycket och jag är ju höggravid också, men det gjorde ingenting för de var så jävla fina också. 
Ett antal gånger under nattens lopp har jag vaknat från  min slummer av lillans kropp klistrad mot min. Från 04 tills vi vaknade ungefär låg storasyster med armen om lillasyster i sömnen också. Och jag var mest vaken. 
 
När vi vaknade fick de paket och så gick vi ner till mormor och jag var trött som satan men höll mig vaken och uppe hela måndagen ändå. Barnen fick vara lediga och så åt vi lunch med min bror och två av mina kusiner. Jag skrattade som jag inte gjort på VÄLDIGT LÄNGE under den lunchen för mina kusiner och min lillebror alltså fy fan vad de kan vara roliga. 
Vi hade sen en Jävligt Fin måndag och mamma städade lite och lagade mat och vi handlade på Ica Maxi och på em spelade jag tusen spel med barnen och vann samtliga omgångar (!!!). 
 
Ja det var en fin helg. Nu har vi 3 eller 4 helgern kvar innan vi går från 2barnsfamilj till 3barnsfamilj. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Fanny

Åh, vad mysigt ni har haft!! Blir rakt avis ;)! Fast jag o Henning ska iväg nästa vecka, ons-fre antagligen, det lääängtar jag till! Hoppas du får en ok tid nu fram tills det är dags, och står ut den sista tiden... fan alltså vad jag lider med dig och dina fogar!! Saknar er i massor!!!
/Fanny

2013-11-05 @ 10:22:34
Postat av: CrimsonAnna-vegetarian of doom

Jag och min partner är också en stor vän av alternativ romantik. Vi kanske borde bilda en förening för det?

2013-11-05 @ 13:39:28
URL: http://metalanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0