Du klär i böld

Dagen började med att jag ställde mig upp, gick fram till spegeln, synade mitt ansikte och började grina. 
Sedan staplade jag mig tillbaka till sängen och låg sedan där och illgrinade en stund över mitt öde. 
 
Jag har nu drabbats av Bölden. Jag får den varje gång jag blir dräktig. En stor, gulröd, svulstig BÖLD på vänster sida av näsroten. Den värker och spänner men framför allt gör den mig så ful att jag inte kan se folk i ögonen. Jag måste gömma mig. Den här gången har jag fått en böld på halsen också. 
Så imorse låg jag i min säng. Och tänkte att när penicillinet som valfri läkare ska skriva ut åt mig imorgon, har fått bort bölden, så har jag ett konstant varande nageltrång som ska opereras på kirurgen. Och när det är borta så har jag ÄNDÅ, minst sex månader av insulintagande kvar. Det går mycket dåligt för mig med insulinet. Jag får sår, små bölder, det blöder och blir blåmärken efter ungefär varannan spruta. 
Kort sagt. Min dag började inte i optimismens tecken. 
 
Tyvärr sken dessutom solen utanför fönstret och vi hade sedan länge bestämt att om solen sken denna söndag så skulle vi åka till Kneippbyn. 
Kneippbyn består av ett sommarland fyllt av studsmattor, racerbilar, karuseller och massa roliga saker för barn. Det riktiga Villavillekulla står även där och under högsäsong finns Pippi och gänget på plats. 
Sedan finns en stort vattenland fylld av vattenkanor och bassänger. 
Det är barnens bästa plats på jorden och idag skulle årets premiärbesök ske. 
 
Så vi gick upp och inledde årets premiärgräl på temat Inför Kneippbyn. 
Såhär lät det ungefär:
Make - Jag steker lite pannkakor nu så tar vi med oss matsäck.
Dräktig maka - Jaha... Du ska alltså stå vid spisen den närmaste timmen vilket innebär att JAG ska få packa och planera och göra i ordning barnen och städa undan i huset och sen måste jag ta tusen kilo insulin för att kunna äta dina jävla pannkakor och vem fan ska släpa på matsäcken hela dan då, är det jag det också eller? VA? Det har inte slått dig att du har en 13 veckors gravid fru med böld, nageltrång och diabetes som dessutom väger typ 90 kilo och INTE KÄNNER SIG SÅ JÄVLA GLAD JUST NU??!!! SKULLE DET INTE VARA AV GODO att försöka UNDERLÄTTA lite för den frun JUST IDAG när det ska vara 25 grader varmt och vi ska vandra runt hela jävla dagen i hettan och försöka göra en rolig dag för de stackars små barnen som ALLA ANDRA DAGAR har en jävligt sur och trött och tråkig mamma? (monolog avslutas med fördel med lite hulkningar)
 
Ja vad ska man säga. Min fina man hade tyvärr inte mycket att sätta emot och "vi" bestämde raskt att kosta på oss lunch på en av Kneippbyns resturanger. 
Så vi packade TILLSAMMANS ihop och gav oss av.
 
Och dagen har vart helt fantastisk. Jag har varit glad, trots böld, värme, diabetes, nageltrång och jävelskap och framför allt har BARNEN varit glada, make har varit glad och ja. Alla har varit glada och haft roligt.
 
På kvällen åkte vi hem till svärfar som har fyllt år och jag var inte ens helt slut då! Vi åt gott och satt och pratade medan barnen lekte under en gran. 
Sen åkte vi hem.
 
NU är vi faktiskt helt slut, men det är ju helt ok när klockan är 21 och soffan finns att tillgå.
Jag ska helt ärligt gå och lägga mig nu. 
 
De säger ju att efter vecka 12 "vänder det" för många. Jag har tyvärr aldrig tidigare upplevt att det "vänt" efter någon särskild vecka, men kanske kanske ändå den här gången. Blir jag bara av med bölden ska det nog kännas bättre sen. 
 
Vi har fått tid för det första "extraultraljudet", som man får som diabetiker, till nästa vecka. Det har sina fördelar att ha den här sjukdomen faktiskt! Man får ultraljud hela jävla tiden och får se bebisens hjärta slå med jämna mellanrum och behöver därmed inte oroa sig lika mycket för att den ska ha dött. 
 
Nu tänker jag äta lite brieost utan kanter. Överlever ungen bölder, tåinfektioner och diabetes så överlever den nog en bit brieost utan kanter också. Nått jävla roligt måste jag för fan få ha. 
// Bölden
 
 
*"du klär i böld" = uppmuntrande Yrrolcitat från min vän Nina som delgetts en bild på spektaklet
 

Kommentarer
Postat av: CrimsonAnna-vegetarian of doom

Jag säger då det, graviditet, bölder och annat jox till trots, du har en ruskigt hälsosam självdistans=) Heja heja (tror förövrigt att din spegel är likadan som min, dvs. gör bölder, finnar och annat otäcktyg tio gånger större)

2013-06-02 @ 23:59:59
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: Julia

Men fy i helvete vad det är synd om dig. Och varje gång också!! Jag smäller av! Hoppas du får bra bemötande och snabb hjälp. Ha det så gott du kan!

2013-06-03 @ 07:27:23
URL: http://aliaslillamy.blogg.se
Postat av: Annelie Mannerström

Hahaha ursäkta att jag skrattar men det låter lite kul ändå. :-)

2013-06-03 @ 09:02:21
URL: http://caranlachiel.blogg.se/
Postat av: Feministnörden bråkar vidare

Jag håller tummarna för att du får en sån där snäll och beskedlig graviditet denna gången, som låter dig vara pigg och böldfri från och med nu. Själv var jag jättedålig på att vara gravid. Det strålade ingenting om mig, jag var trött, hade ont, gnällde och skällde och gick upp 30 kilo ungefär bägge gångerna. Eller så kanske det är en hollywoodmyt att man blir ljuv och vacker och lycklig av att vara gravid. Pyttesmå fina ungar däremot, dem blir man jäkligt lycklig av ;)

2013-06-04 @ 22:49:31
URL: http://feministnerden.blogg.se
Postat av: Matildan

Alltså, är dåligt insatt i alla tusen olika resonemang som du och många andra snurrade med och fattade aldrig riktigt vem som "vann" eller vad ni till slut kom fram till, så kommer säkert få en perfekt avrundad kommentar tillbaka nu också kommer jag känna mig skiiitdum, men vill ändå säga det för det gnager innanför tuttsen, så jooo jag bara gör det,

det känns lite konstigt att du hateat på clararumpan för att den tyst skulle ge en ångest MEN, nu behöver jag verkligen inte läsa mellan raderna för att förstå hur vidrig min acne är? Eftersom du känner dig så jätteful och jätteäcklig och jätteledsen för att du har fått en finne? Om än en stor en, själver är jag 23 år och har haft acne sen jag var 14. Varje morgon måste jag prata allvar med mig själv framför spegeln för att kunna gå ut och möta folk(buhuu), om jag ligger med någon haaaaataar jag att bli kvar till dagen efter, liiiivrädd för att en av finnfanjävlarna ska ha blivit vita eller att killen typ inte sett att jag haft acne på kvällen och att jag typ skulle va tvungen att se reaktionen eller ja herre gud allt är jobbigt när ENDA alternativet är att konvertera till islam. Så himla uttorkande att ha tomma peptalk varje dag när jag veeeet att folk visst ser, det är fan det första de ser, och ibland, när jag läser sånthär så tror jag för en stund att det också är de ENDA de ser.

Åh guuuud vilket angrepp, skriver verkligen inte med någon baktanke att sätta Den bruna på plats, men jag tänkte att eftersom du gick ganska hårt åt clarakvinnan så borde du vara lika hårt "granskad" och nu kände jag ju som jag gjorde. Egentligen har du "the game:at" mig, vill typ att du ska maila mig och ta tillbaka det haha, så himla lättmanipulerad tjej!!!!! Nä men på allvaret, jag fattar ju att du inte kan ta hänsyn till varenda organism, så vet inte riktigt vad syftet med det här var, ÄSLKAR DIN BLOGG! <3

Svar: =) Alltså. Min böld är ingen finne. Min böld är en stor, värkande böld, som svällt upp hela min vänstra ansiktshalva och gjort mitt vänstra öga nästan totalt igenmurat. Min böld har nästan värkt sönder min skalle och lymfkörtlarna på halsen har också varit uppsvullna och otroligt ömma. Jag har haft många finnar i mina dagar jag också och bölden går inte att jämföra med en finne eftersom den är ungefär tusen gånger så stor , gör förbannat ont och är klassat som sjukdomstillstånd och kräver penicillin.
jenny persson

2013-06-10 @ 01:10:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0