första mensdagen

Efter en i stort sett pmsfri vecka fick jag idag menstruation. Fattade igår att det var på gång ändå, när huvudvärken kom. Kanske redan i måndags när jag kastade några tuggummipåsar mot David.... (jag har sagt förlåt).
Dock får man säga att månadens pms har gått över all förväntan! Det senaste halvåret har jag nämligen blivit sjuk veckan före mens. Utöver en psykisk pms utefter helvete har jag alltså fått utstå grejer som feber, diarré, förkylningar, halsvärk. Förra månaden svullnade massa körtlar i halsen upp till stora bölder och det gjorde ont som fan. Så fort mensen kom lade det sig. 
Den här gången kom jag alltså undan med lite huvudvärk som visserligen krävde både Ipren och Alvedon men det var ju en skitsak!
 
Så idag kom mensen och jag blir direkt håglös och orkeslös och vill bara sitta ner och glo ut genom ett fönster. Det känns som att hela kroppen är ledsen, ja den riktigt sörjer, det faktum att den inte är gravid. 
Min man alltså. Han är så jävla grym i den här situationen. Han åkte och hämtade min bästa hämtmat, fast vi egentligen inte riktigt har råd för sån vardagslyx och så köpte han choklad också. Och nu ska han killa mig på ryggen. Han jobbar även mycket hårt för att stå ut när min psykiska pms härjar som mest. På det här med att inte bli arg tillbaka. Nästa steg blir att försöka vara snäll tillbaka, för det är ju vad man behöver. Vi får se när han når dit.. :)
 
Idag var även dagen då jag skulle städa huset åt min man. Ja han fyllde ju år förra helgen och då gav jag honom en Ensamhelg i present. Han fick en kasse med sånt han tycker om, typ ett paket cigg (han är ickenikotinist i vanliga fall ), öl, lite tidningar, en bra bok, favoritgodiset, läsk, chips, ja allt man behöver för en Lyxhelg. Och imorrn lämnar jag och ungarna huset kl 14 och återkommer på söndag klockan 14. 48 timmars ensamhet, en våt dröm för varje hyfsat nybliven trebarnsfamilj.
I det ingick att huset skulle vara städat och inga städkrav skulle ligga på hans axlar. Så idag skulle jag städa.
 
Det gick så oerhört segt. David och bebis lämnade huset 09.30. När de kom tillbaka kl 12 hade jag precis dammat klart men inte ens börjat med golven. Då hade jag tagit pause för fika. Pause för återhämtning. Paus för korsordslösande (!!). Sen skulle bebis sova och då kunde jag ju inte dammsuga! Och sen skulle jag hitta nått bra att lyssna på. 16.30 blev jag klar och 17.00 kom kvällens gäster- Nina med familj! På grund av mitt menssåsande blev middagen sen, men det gjorde inget för vi hade det så fint. 
 
Nina är precis vad jag alltid behöver på första mensdagen. Jag älskar henne. 
 
Nu ska jag och David se Walking dead och han ska killa mig på ryggen. Nu väntar en helg i ett lånat sommarhus på Ronehamn med kidsen och morsan och mostrar, morbröder och kusiner i en salig röra. Det ska bli fint. Och BLODIGT! 
 
Puss på er
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0