en härlig relation med UB40

Idag fick jag lite PIRR I MAGEN när ingen mindre än hejsonja  kommenterade här. Hennes blogg är en av mycket få jag följer och jag delar den här videon med jämna mellanrum på mitt FB. Det är den BÄSTA VIDEON när man har läst UC´s blogg och känner att man vill dö:
 
 
 
 
"För att göra sin egen deodorant så måste man gå ut i skogen och runka av en ren....och det har hon gjort..."
 

I sin blogg skrev Sonja igår om idoler från förr, vilket fick mig att tänka på en lista jag gjorde här på bloggen för ett tag sedan, som sedan råkade försvinna. Det var Listan Över Pinsamma Låtar På Spotify och här kommer den nu:
 
* Red red wine- UB40
Jag har en härlig relation med UB40. Blir så mysig och varm i magen av dem på något sätt. Det låter 90tal. Kanske minner de om min barndom. Konstigt egentligen, att min superlantisbarndom långt ute i den gotländska ödemarken skulle komma att akompanjeras av UB40.. En härlig, men hemlig, relation har jag med UB40.
 
 
 
* Valfri låt av Grymlings
Här kan vi snacka om barndom på allvar! Grymlings ÄR min barndom och dessutom spelade de in den där kändaste plattan här på ön. På omslaget på LP´n stod de i rad och jag och min bästa kompis Annika pussade på allas ansikten med rött läppstift, även den fulaste så att det inte skulle bli synd om honom. Jag tyckte Micke Rickfors var det snyggaste mannen jag någonsin sett. Så jag lyssnar ännu på dem, skamfyllt. Mitt intresse för gubbrock har även spritt sig vidare till Ulf Lundell, Lars Winnerbäck och Eldkvarn, men Grymlings består som gubbrockshjältar. 
 
 
Jag börjar alltid grina när jag hör introt till den här låten, för EXAKT SÅ, låter min barndom. 
 
 
 
* Låtar av Lalla Hansson
Vem är det, undrar ni? Ja, det hade jag nog också gjort om det inte vore min mammas absoluta favoritartist i livet. Det är även tack vare mamma som även GÖSTA LINDERHOLM finns på någon Spotifylista..
Här är en blogg jag skrev om när mamma och jag en gång TRÄFFADE Lalla Hansson. 
 
 
 
* I wish it would rain down- Phil Collins
Jag är svag för Phil Collins. Överhuvudtaget svag för pampig 80talsmusik. En gång fick jag en djupt beundrande blick från en lärare som frågade något om Genesis. Jag visste typ vad det betydde, eftersom jag nördat ganska hårt runt Phil Collins i mina dagar. Jag visste väl att det skulle löna sig. 
 
 
 
Nu kanske ni undrar om jag någonsin lyssnar på musik skapad av kvinnor. Svar nej. Det gör jag typ inte. Bara Marit, Säkert, Robyn, Aretha och några till. Den enda kvinnan jag kan komma på som jag lyssnar på och eventuellt SKÄMS lite över är Åsa Jinder. Nyckelharpa alltså. Mmmm, det skär i min själ och öron på ett behagligt sätt. 
 
 
 
Listan kan göras oändligt mycket längre. Men nu måste jag gå och luskamma mig och sen har David lovat att han ska killa mig på ryggen ikväll och man får ju ta för sig av vad som erbjuds!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sonja

haha! Jag har faktiskt hängt på din blogg ett tag, fast du slutade typ att uppdatera strax efter att jag började följa?

Hur som helst läste jag en gång att efter att James Cameron kom med sin Avatar så blev skitmånga människor självmordsbenägna efter att ha sett filmen eftersom de längtade till den där planeten och att vara en Avatar. Jag har en teori om att liknande sak sker efter att ha besökt UC:s blogg. Ju mer kaotiskt man upplever sin vardag desto mer vill man stoppa ett samurajsvärd i bröstet efter att ha varit inne på hennes blogg. Den här ekologiska odligen hon gör tar kål på mig. Det är så vackert och fint och välstrukturerat. Och hon får det att verka så LÄTT. Hon är en form av Avatar. Slår vad om att hon har ett modersträd nånstans bland sina grödor.

2014-10-09 @ 22:37:38
URL: http://hejsonja.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0