Sug min bulle

Igår började julen här hos oss i Brunheten.
Jag har haft sån jävla bullångest hela hösten.
Det beror endast på att jag, förra året, fick för mig att baka en miljon saffransbullar. Detta blev så himla lyckat att jag känt PRESSEN på mig att göra samma sak i år. Så därför har jag gått runt med min bulle i ugnen och haft ångest över bullarna jag BORDE lägga i ugnen.
 
Så igår kom den äntligen- lusten och orken. Alla ingredienser har legat och väntat i flera veckor redan. Och igår åkte de fram. Och familjen kom hem. Och vi satte på julskivan och barnen hjälpte till. David tog hand om tvättberget och försökte överrösta vår julmusik med Aktuellt men då fick han ett hatiskt ögonkast från sin julälskande, högdräktiga fru och vred snällt ner. 
Det tog nog tre timmar från att jag började tills det var klart. Det är LÖGN när det står att en sats bullar ska ta 30 min. Det är LÖGN. Att baka en dubbel sats bullar är ett endagsprojekt. 
 
Men jag gjorde det. Och sen paketerade jag dem fint i olika småpåsar. Om man, som jag, är en sån som gärna överäter och om jag som jag (eftersom jag har diabetes) helst inte vill överäta (man kan ju också vilja det och då ska man såklart göra det, men det är inte superlyckat med diabetes) är det perfekt att frysa in bullarna i småpåsar. Jag lägger 4-6 i fyra olika påsar för våra Adventsfikor i december. 10 st i luciapåsen. 15 i julaftonspåsen och sen blev det såklart massa fikapåsar vilka jag tror kan komma till användning fint sen när bebisen kommer. Ja. Här har ni husmor´n hela dagen!
 
Fast nja... Jag sov bort hela förmiddan. Gick upp och lagade mat samt gick igenom vilka julklappar vi har so far. Skrev upp det på en lista. Blev trött och vilade mig på sängen en stund. Gick ner och såg några avsnitt av New Girl. SEN började jag baka, vid 16tiden ungefär. Min dagar just nu är så otroligt oaktiva att jag borde ha dåligt samvete. Men det har jag inte, för jag ska föda om 15 dagar. 
 
New girl förresten, är en serie som ligger på Netflix (den har gått på tv också) som jag kan rekommenderad. OKEJ det är en Amerikansk komediserie och med genusglasögonen på kan jag såklart hitta en miljon grejer att pika på. Men om jag för en gångs skull ska vara lite postiv så är följande positivt med New girl:
* Huvudrollen är en kvinna
* Huvudrollen är otroligt rolig/tokig
* Vänskap mellan män och kvinnor skildras på ett Friendsliknande sätt förutom att de inte ligger med varann
* Männen skildras på ett stundtals fint och mysigt sätt tycker jag
 
Den handlar alltså om en excentrisk tjej i 30årsåldern som flyttar in i ett kollektiv bestående av tre killkompisar. I LA. Se den väl. 
 
Idag, torsdag ska jag träffa min bästa Nina och vi ska prata oavbrutet i några timmar. Sen ska jag HÄMTA på dagis (har inte gjort det på flera veckor) och GÅ HEM med mitt barn. Ikväll kommer min familj hit. Vi ska äta pizza. 
 
Ha en fin torsdag
 
 
 
Bästa julsångerna:
 
 
 
 Min och Davids lovesong forever:
 
 
 Jag är svag för Elvis och särskilt när han sjunger gospel:
 
 
 
 
Sug min bulle
 
 

Kommentarer
Postat av: terrasser

jag följer de flesta stora feministbloggarna (och flera mindre) men jag tycker att du är den smartaste feministen i världen. du har liksom utvecklats från att vara en arg feminist till en smart feminist (fast du är ju arg ibland fortfarande, och det är bra) du ser på saker och ting från olika perspektiv och du har alltid ett djup i det du skriver. jag fattar inte att du och dina blogginlägg lyfts mer.

till exempel så var det inlägget där du skrev om att prata om feminism med sina barn helt klockrent. jag tror också att man måste prata om vissa saker ganska tidigt, inte invänta rätt tillfälle för när det tillfället sedan väl kommer så har det redan glidigt en ur händerna. börjar man prata med barnen tidigt så är de redan förberedda och kanske har en bredare syn och förståelse på saker och ting och det vinner man oerhört mycket på.

så mer brunheten till världen. jag tror att många kan lära sig mycket av dina inlägg! fortsätt måla världen brun! det är du så bra på!

2013-11-15 @ 13:12:14
Postat av: terrasser

jag tycker alltså att din blogg borde lyftas mer!

2013-11-15 @ 13:13:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0