hedenhösar och nyhetsrapporteringen i allmänhet

Jag pallar inte att kolla på Nyheterna som det är nu alltså. Det jag såg ikväll bestod av
 
1. Ett åtal mot en moderat politiker som hade lagts ner pga bristande bevis. Han anklagades för att ha utsatt en moderatkvinna för sexuell kränkning/trakasseri men det kunde då inte bevisas enligt den vite, medelålders, manliga åklagaren
2. Manliga yrkesfiskare vill att folk ska få börja jaga sälar igen. Fiskaren hävdade att det var mycket bättre förr när säl jagades som satan för då var sälarna rädda för människor och höll sig borta från fiskarnas nät. Enligt naturskyddsföreningens ordförande är sälar dock ännu hotade eftersom man jagade dem så in helvite förr. 
3. En kvinna har gruppvåldtagits. Av de 5 män som togs in sitter 2 kvar. Kvinnan kändes någon av männen. 
4. Eftersom SVT´s julkalender i år är en förnyad version av Barna Hedenhös gör Bonnier ett nytryck av de gamla böcker skrivna på 50talet. Böcker är dock väldigt rasistiska enligt många sakvetare. Bonnier anser sig dock inte behöva ta ansvar för detta på något sätt. De tycker att föräldrar ska analysera själva med sina barn. Mmmm...
 
De som gjort julkalendern håller dock med om att Bonnier på något sätt borde ta ett ansvar för rasistskiten. De har gjort om storyn och tagit bort skiten. Dock är det ändå en man som är manusförfattare så vi får väl SE hur det går angående det där med att mamma Hedenhös i orginalet är väldigt passiv och alla väldigt könssterotypa. 
 
Här är klippet angående det hela från Kulturnyheterna.  
 
 
Jag ska nog sluta läsa tidningar och se på nyheter nu fram tills jag föder. Jag orkar inte. Jag får hålla mig till Desperate Housewifes. 

Kommentarer
Postat av: Nina Ruthström - skjuter från spinnsidan

Ja hu, jag blir också helt matt.

2013-11-19 @ 07:19:58
URL: http://ninaruthstrom.se
Postat av: CrimsonAnna-vegetarian of doom

Välkommen i klubben. Jag pratade med en vän och vi kände båda att i år är människor grinigare än någonsin. Jag känner också för att kasta ut tidningar och tv genom fönstret och i mitt fall bara titta på walkthroughs.

2013-11-19 @ 12:24:48
URL: http://metalanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0