Mörkrets Drottning

Jag börjar bli trött. På min kropp. I helgen upplevde jag den helt klart näst värsta kroppsliga upplevelsen i mitt liv. En upplevelse som har en ohotad andraplats efter min vaginala förlossning. 
 
Jag brände mig i fredags. Jag bränner mig varje år helt enkelt för att jag suger på att använda solkräm. Solkräm var ingenting man använde på södra Gotland i mitten av 80talet när jag föddes. Jag har helt enkelt aldrig fått lära mig att använda det (vad det gäller barnen är jag däremot manisk vad gäller solkräm och skugga). Så jag brände mig. Rejält. 
 
På lördagen hade jag ont. Ont ont ont i samband med att vi skulle töma barnens rum, dela upp miljontals leksaker, gå på visning (inte åt oss själva dock) och göra en miljon andra saker (jag bröt ihop ungefär en gång i timmen genom hela dagen). 
 
Och på söndagmorgon när jag sitter och äter min sockerfria yogurt så kommer klådan. På bröstet och mellan tuttarna. Den är extrem. Det känns som att det kryper tusentals små insekter under mitt skinn. Det syns ingenting. Mitt skinn har en bränd kulör, men inga blåsor eller utslag eller dyl.
Jag smörjer in mig med hydrokortison, tar en allergitablett och tillslut går det över. 
På em ska våra vänner komma och hjälpa oss att måla samt lägga nytt golv i ett rum. Hela familjen med föräldrar plus två barn ska komma och vi ska ha en härlig dag i vänskapens anda, är det tänkt. 
En halvtimme innan de kommer återkommer klådan. På axlar och armar denna gång. Kraftigt eskalerad. Jag springer runt runt i huset, med isklampar i båda händer som jag slår mot min egen hud. Jag skriker och jag gråter. Är i fullständig panik. Ringer sjukvårdsrådgivnignen och gråter i luren. De säger att jag ska kyla ner huden. Min man åker och köper kylbalsam. Våra vänner kommer. 
 
Efter en timme är jag ännu i helvetet. Ringer sjukvårdsrådgivningen igen. Och de skriver ut Tavegyl. Jag och min vän kastar oss i bilen och åker till Apoteket. Tio minuter efter att tabletten är svald försvinner det.
 
Senare på kvällen kommer det tillbaka igen, när vi sitter på resturang och firar att vi blivit klara, tillsammans med den andra familjen. På magen denna gång. Jag tar ytterligare Tavegyl. 
På min förpackning har doktorn skrivit "får tas upp till 6 ggr per dag OBS: DU KOMMER ATT BLI TRÖTT AV TABLETTERNA!". 
Det släpper.
 
På kvällen sen är jag helt slut. Jag liksom domnar bort, hög på Tavegyl, men framför allt känns det som att min kropp gått igenom en helt olidig KAMP under dagen som gått. Och det hade den ju också.
 
Jag ska ALDRIG MER sola. ALDRIG MER vistas i direkt solsken. Och jag hade det väl på känn, så mycket som jag AVSKYTT sommar och sol under åren som gått. Det passar mig ju inte helt enkelt! Jag är inte gjord för sommar och sol. Jag är gjord för höst och mörker. 
 
Mörkrets drottning, det ska bli jag från och med nu. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Satan en sådan vidrig upplevelse. Måste ju vara något med gravidhormoner + sol som orsakade error.
Stackare.

2013-05-22 @ 12:16:33
URL: http://ninaruthstrom.se
Postat av: CrimsonAnna-vegetarian of doom

Jag som har "natural born goth"-hy och har bränt mig rejält i solen lider med dig. Det är inte skönt med bränna. Har du ett lokal apotek, fråga efter aloe vera gel-det svalkar gott.

2013-05-22 @ 14:14:58
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: Hundmorsan

Fy :-( Har bränt mig ett par gånger så där ordentligt. En gång var på höfterna (?) och det gjorde fruktansvärt ont i flera dagar. Bränna sig i solen är jävulskt smärtsamt.

2013-05-22 @ 14:39:15
URL: http://www.iskallenpmia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0