lycklig vardag

Har haft två otroligt härliga dagar. Det härliga grundar sig i följande:
* Har struntat i allergitabletter- sluppit tröttheten
* Har umgåtts med fantastiska människor
* Har promenerat/utsatt min kropp för motion båda morgnarna
* Solen
 
I tisdags började jag dagen med en långpromenad. Sen var jag enorfinstinn tills dagens trevlighet dök upp i form av Nina. Vi spelade in pod och pratade och pratade och det hela var ljuvligt som vanligt. 
När jag, efter vår stund tillsammans, steg ut utanför dörren var det HETT. Alltså. Sommarvärme. Min man tog med sig mat från McDonlands hem. Jag älskar att slippa laga middag. Jag hatar matlagning. Vi åt mat i trädgårdsmöbeln. Jag hade short. SHORTS!
 
Den varma kvällen spenderades vid nya grönsakslandet. Jag sådde och planterade. Maken planterade majsplantorna mot förrådsväggen bredvid landet. Barnen klädde av sig nakna och fick tillstånd att leka med vattenslangen som alltså var fylld av iskallt vatten. Jävlar vad lyckliga de var. De jagade varandra, hoppade genom vattnet, gjorde regnbågar, blötte lilla rutschkanan och kanade ner för den på nakna rumpor. Så jävla ljuvlig kväll. 
 
Sen kom vi på att det ju var föräldramöte på förskoleklassen som stora ungen börjar i till hösten. Typiskt oss att glömma en sådan sak, men min man hann iväg. Jag och barnen såg Ronja innan jag la dem. 
 
Igår, onsdag, började jag också dagen med en promenad, dock inte lika lång. När jag kom hem kom dagens trevlighet i form av Ida (som var gäst i en av våra poddar i vintras). Vi åt paj (som höggravida Ida hade MED sig!) och fruktsallad och pratade och pratade i många timmar. Det var första gången vi sågs förutom podden och jag kände att jag har fått en Ny Vän. 
På kvällen gjorde jag broccolisoppa (storans förslag) och sen tog pappan med barnen på cykeltur. Jag städade och gick med i Instagram. Fixade pod hela kvällen sen. 
 
Idag är det också härligt faktiskt. Barnen har varsin kompis, jag städar och pappan fixar uppe i renoveringsrummet. Nu sitter jag här. Jag kan göra det, för barnen har kompisar och leker så himla fint. Det har regnat precis hela dagen, men nu sticker solen fram. Ska snart kasta ut alla barnen i det våta gräset samt sätta de sista fröna om en stund. Och så ska vi fika med kompisarnas föräldrar sen. 
 
Vardagen känns helt enkelt lycklig, enkel och fin. Det är grönt ute. Bladen börjar komma. Jag älskar allt det gröna. Jag njuter extra mycket av maj, för det lovade jag mig själv förra året att jag skulle göra. Sommaren var så kort förra året och därför tänkte jag att NÄSTA ÅR, då ska jag räkna maj som sommar också. Så därför gör jag det nu.
 
Tycker det ser så sorgligt ut när man ser bilder från vänner uppe i Norrland. Där blommar typ krokusen nu. Här är krokusen stendöd sedan mycket länge tillbaka. Vissen. Utblommad. Här har vi 20 grader varmt även när det regnar. Gröna blad på buskarna. Snart dags att ta fram poolen.
Vad kort det måste vara för de uppe i norr. Korta somrar, långa vintrar. Så är det väl i hela Sverige egentligen. Lite för långa vintrar. Lite för korta somrar. Men jag är ändå ganska nöjd med att bo på Gotland. Vi vinner sol-ligan varje år (förutom typ Luleå som har sånt där nattljus, men det räknas faktiskt inte). Men jag antar att man bor som man vill ha det. Gillar man vinter och snö så bosätter man sig i Norrland. Gillar man regn och hav sätter man bo i GBG. Och gillar man solsken och flest soltimmar väljer man Gotland. 
 
 
Vår lilla på Fårö i somras
 
Morgondopp kl 07 på Fårö förra sommaren 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0