om du har ett äpple vill du dela det med mig?

Intressant det här på tal om föregående inlägg om prestige och det här med nätet och egna ord och cred osv. 
Lady Dahmer la upp en bild från Lidl´s reklamblad där man stenhårt könade barnkläder. Det fick enorm spridning och Lidl har nu till och med gjort om reklambilden. 
Dagen efteråt postar LD ett inlägg där personen som faktiskt hade tagit bilden och varit först med att lägga ut den, gav sig till känna. Han nämner att LD "förtjänstfullt" fått enorm spridning på bilden och man förstår att han är glad över det. MEN. Han har ändå känt sig manad att skriva ett inlägg. UNDERSTRYKA att det var HAN som var först med upptäckte. Han vill tillägga SIN historia och hur han tänkte när han tog bilden. 
DÅ och först då, när han skrivit detta öppet på FB, publicerar LD hans inlägg på sin blogg och tillkännager att det alltså var HAN som var först med detta.
 
Det här väcker så mycket inom mig!
1. Det är naturligtvis fantastiskt att bilden och budskapet som LD förde fram fick så stor spridning. Det är fantastiskt med stora bloggare som LD som använder sin makt åt att göra gott!
2. Är killen i fråga töntig som känner ett behov av att klargöra att det var han som var grunden till bilden och senare ståhejet? 
3. Hade vi någonsin fått veta att det var han om han inte hade skrivit det öppet på LD´s (??) FBsida?? Om vi inte hade fått veta det, är det rättvist att LD hyllas som genushjälte och ständig inovatör till framgångar inom feminismen/genusrörelsen? Ja. Det hade vart rättvist om han hade vart okej med det. När jag och Nina bråkade var det måååånga som tyckte att jag, som liten bloggare, skulle hålla käft och smickras över att större bloggare faktiskt "inspirerades" av mig. Och visst, känner man så så är det ju helt okej. Men om man INTE känner så? Ska man bespottas då? 
I kommentarerna efter LD´s inlägg med mannens kommentar är det ingen som kommenterar detta. Skriver typ "vad töntigt att han måste understryka att det är han som var först med det hela". Och herregud, han är ju man. Att män kräver sin rätt är ju inget konstigt. Där emot om en kvinna kommer och tror att hon ÄR nånting- HERREGUD!!!
 
Slutligen. Well done LD och well done lilla bloggaren. Tillsammans uträttade ni ju storverk. MEN. Det hade vart tusen gånger coolare om LD faktiskt från början, åtminstone nämnt namnet på personen bakom utsprungsbilden. 
 
Vi avslutar med en liten sång.
 
 

Kommentarer
Postat av: ladydahmers.blogg.se

Anledningen till att jag inte nämnde honom var för att bilden kom från en sluten grupp på facebook och många där vill vara anonyma. Jag mailade honom och frågade om jag fick ''hänga ut honom'', men fick aldrig nåt svar och valde då att inte göra det. När han senare gav respons så tog jag det som ett klartecken och publicerade hans namn. Jag tackar alltid ursprungspersoner i mina inlägg när jag tar bilder eller annat. Jag tar aldrig credit för sånt som inte är mitt.

2013-04-12 @ 11:55:21
URL: http://ladydahmers.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0