ocoola saker

Som vi nämner i förra podden så har jag och Nina på senaste pratat en del om Prestige. Det hela grundar sig i Det Stora Grälet som vi hade förra året som väl i grund och botten handlar om Prestige. Jag vill vill ha Cred för det Jag Skriver och Nina som tycker det är töntigt och att på nätet får man räkna med att folk lånar osv. 
 
Jag tänker inte ge mig djupare in i den diskussionen, för här har jag och Nina faktiskt fått enas om att vi inte är överrens. MEN, det där med prestige är intressant. Jag är en person som gärna definierar mig genom grejer. Kan va musik, åsikter what ever. Jag har skrivit om hur jag känner inför MIN musik. Även om hur jag inte kan älska Ola Salo fullt ut eftersom han faktiskt är min bästa väns. Hon älskar hon mest, liksom. 
 
Jag har märkt att alla inte alls är som jag på det här planet. Inte alla femtonåringar profilerade sig så tydligt som jag och vissa av mina kompisar gjorde. För det gjorde vi sannerligen.Jag hittade feminismen och så blev den MIN. Jag blev FeministJenny. Senare blev jag SlampJenny för jag tyckte om den livsstilen och hymlade inte med det. Jag har varit Big Mama- först i vänkretsen med att få barn. Morsan, kort och gott. Ja, profileringar kommer och går så att säga. Men i grunden är jag feministen. Indiepoplight också. Där jag förut var kajal och korta kjolar är jag nu blommigt och brunt. BRUNHETEN, liksom. Jag gör saker till mina. 
 
Och det är skittöntigt, tycker Nina. 
Det tycker inte jag, men en sak som faktiskt är ganska töntigt är att jag även gärna avfärdar grejer som ocoolt. Och om något absolut inte är coolt men jag gillar det ändå, så gör jag det raskt till coolt. Ni vet väl att det coolaste som finns är att ha ett brunt hus renoverat senast 79 va? Sport och motion är för töntar och utseendefixerade också. 
Allt jag gör är liksom alltid coolast och bäst. 
Ja för så jobbar jag. Och det ser jag ingenting dumt med, snarare tvärtom.
Men det är ju töntigt att dissa andra som inte är lika coola. 
 
Därför ska jag nu, från min själ, då och då, dela med mig av saker/grejer som har med mig att göra och som jag på inget sätt är stolt över. Grejer som jag inte direkt pratar om så att säga.
 
Låt oss börja direkt.
 
Emma Hamberg. Jag har kritiserat henne en del, för vissa rakt ofeministiska grejer hon gjort/skrivit. Men skit samma. För jag älskar Emma Hambergs romaner. Har precis läst UNGDOMSBÖCKERNA Linas kvällsbok 1 och 2 för kanske tionde gången. Gick direkt över till Brunstkalendern som jag också läst massa gånger förut och älskar innerligt. Det enkla språket. Lite patetiskt ibland, men på ett härligt vis. Om människor som bryter upp. Byter riktning. Den varma humorn. Enkelt och varmt. Jag älskar det. Snacka om FEEL GOOD. And I love it. 
 
 
Jag förstod att jag var duktig på att sjunga till Roxette. Det var när jag satt framför min stereo och intensivlyssnade på Roxette som jag upptäckte att jag faktiskt också kom upp till de där höga tonerna och kunde waila sådär vackert som bara Marie Fredriksson kan. Jag älskade Roxette som ung. Och jag får ännu rysningar över hela kroppen när jag hör introt till "ljudet av ditt hjärta" med Gyllene tider. 
 
 
Jag lyssnar gärna på "gammal" musik. Men inte till vilken gräns som helst. Tidigare, innan Spotify, köpte jag helt enkelt Best Of- skivor. Best of Aretha. Best of Beatles. Best of Simon and Garfunkel. Detta är inte coolt musiknördigt för fem öre, MEN, man lär sig i alla fall lite. OCH man får lyssna på Det Bästa. Enkelt och bra! Men töntigt...
 
 
Allt för denna gång. Men det lär komma mer!
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

fast Nina sätter ändå prestige på ett sätt eftersom jag fick mer skit än dig gällande det där bråket. Mig hatar hon nog fortfarande fast jag eg sa det du sa...

Svar: tror nog att Nina mest är arg på mig för den grejen. Som sagt så var det ju jag som bad dig skriva eftersom jag själv var avstängd från kommentarsfältet. Sen är det nog klart att alla går runt med prestige.
jenny persson

2013-03-27 @ 09:37:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0