helvete

 
 
Har blivit så in i helvite förkyld.
Mormor ligger på sjukhus.
Nina är påväg och i eftermiddag ska vi ha en spännande gäst i podden. Jag är lite nervös. 
Jag är orolig för min mormor och ledsen också. Hon fyller 79 på torsdag. Hon har funnits där jämt och jag vill att hon ska finnas länge till. Hon är mitt hjärtas ros. Mormor. 
 
Nina kommer snart så ni får lyssna på låten ovan idag sålänge. Jag blir så himla kär i min man när jag hör den. Typ så som den här låten låter, så låter ungefär vårt äktenskap också. Han är så jävla fin och trygg och varm. Jag ska vara kär i honom jämt. 
 
Har det jävligt genusjobbigt just nu. Hatar könsrollerna. Vill att de ska dö. Vill inte att de ska komma i närheten av mina barn. Men det gör de. 
Imorse delades pojkar och flickor in i två grupper när det blev dags för mina barns avdelning att gå in på förskolan. Flickorna fick gå in först och pojkarna fick vara ute en liten stund extra. 
Mitt lilla barn vill helst vara med killar. Hennes bästa kompisar är killar. Hon känner sig inte hemma i flickgruppen. Därför är indelningar som dessa inte alls roliga för henne. 
I hallen pratade alla tjejerna om vad de hade på sig. "Jag har rosa" "jag har blommor" "jag har tunika" "jag har klänning". Mitt lilla barn sa ingenting. Hon hade blå poliströja som hon älskar. Hon längtade nog ut till sina kompisar med snopp utanför dörren. Helvete. 
 
Tur att Nina är påväg. Ingen kan mildra min genusångest som hon.
Ikväll ska vi hälsa på mormor på sjukhuset. Lilla mormor. 
 

Kommentarer
Postat av: Nina

Lyckades jag lindra ngn ångest?

2013-02-20 @ 09:13:57
Postat av: Anna

Vilka lycka att ha en 79-årig mormor!
79-åringar kan så klart också bli allvarligt sjuka men det känns som att en 79-åring ofta har kraft att klara av sin sjukdom. Hoppas allt blir bra med din mormor.

Min mormor blir 95 snart så varje dag hon lever känns som en gåva. Jag är iofs äldre än du och fick barn senare än du. Jag är så glad att mina barn ändå har fått träffa min mormor och har en raltion till henne. Min 6-åring kommer att minnas henne även efter att hon dött och de känns så himla bra. Men vi håller alla tummarna för att hon lever många år till! Fantastiskt att dina barn har en gammel-mormor som förhoppningsvis kan finnas i deras liv många år till.

2013-02-20 @ 13:32:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0