angst

Jag går runt och känner mig nedstämd. Inte egentligen alls för min egen skull, utan mer för alla andra. 
 
Amanda Schulman brukar ju prata om att hon är en såkallad "högkänslig personlighet". Det är tydligen något man kan vara och det innebär att man känner av sinnesstämningar, humör, ångest osv från alla andra jättemycket starkare än de flesta gör. Amanda Schulman förutspådde tex att paret Reinfeldt skulle skiljas flera månader innan de gick ut med det. Hon såg det helt enkelt på dem, kände det. 
 
Nu går inte jag runt och känner att folk ska skiljas. Men det kan bli så otroligt jobbigt eftersom jag också läser av folk så himla mycket. Och direkt kommer i kontakt med deras ångest, vilken oftast är starkt hopkopplad med deras svagare sidor. Just nu känner jag en otrolig massa ångest bland folk. Är det årstiden?? 
 
Så jag går runt och funderar på folk och funderar på hur skönt det vore om man bara kunde säga till folk hur de skulle göra. Analysera lite åt dem. Folk analyserar på tok för lite kan jag känna. 
Jag har liksom också massa problem och svaga sidor, men jag analyserar dem iaf för fan! Jag bludar inte för dem! 
Och när man analyserat klart så gör man ju något ÅT DET! Jag blir TOKIG på folk som inte gör nånting ÅT sina inre problem utan bara går och drar. 
Tokig på folk som inte fattar att de är VÄRDA att må bra. 
Summering:
1. Jag blir tokig på folk som inte låssas om sina problem/svaga sidor, inte tar itu med dem
2. Jag blir även tokig på såna som inte inser sitt eget värde
 
Jag pratar mycket om egenvärde med min stora nu. Om att det är viktigt att man själv har roligt och mår bra. Att man inte alltid måste göra saker för andras skull utan att man också måste göra saker för sin egen skull.
Det är så lustigt, för med den lilla kommer jag att tvingas ha den motsatta konversationen: det är viktigt att man NÅGON GÅNG IBLAND gör saker för ANDRA människor också lilla vän. 
 
Hon älskar Lotta på Bråkmakargatan. Det gör jag med. 
 
 
Har precis klippt klart podden som jag och Nina samt Veckans Gäst spelade in igår. Det blir en härlig podcast! Kanske vår bästa hittills kan jag tycka! Gästen var sjukt duktig och jag och Nina är sjukt duktiga och roliga som vanligt. 
Ni MÅSTE fan lyssna imorrn när den kommer ut. 
 
PUSS PÅ ER

Kommentarer
Postat av: Kakan | Krumelur-MurmelDjur

Men gud. Jag har aldrig tänkt på det här. Att man faktiskt kan känna av vad andra känner. Vad läskigt. Nu kommer jag hela tiden tänka på vad jag känner när jag träffar andra för på något vis så känner jag också att jag har väldigt lätt för att läsa av andra.

2013-02-13 @ 12:41:09
URL: http://minaallajag.wordpress.com
Postat av: sara

Jag är också högkänslig. Det är tungt att känna av all andra hela tiden. Men praktiskt ibland också. Men jag tränar mig på att stänga av. Det blir ofta lite för mycket. :-/

2013-02-14 @ 17:10:13
URL: http://hippiemamman.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0