who run the world?

Min 15åriga kusin hyr vårt gäststuga i trädgården just nu. Hon går samhällsprogrammet på gymnasiet och hade här om dagen fått en uppgift att skriva en text på temat jämställdhet. Innan diskuterade hon det lite med mig och vi snackade kvotering och föräldraledighet osv. 
När vi diskuterade jämställdhet och skola nämnde hon att det, trots att klassen består av typ 20 tjejer och 8 killar, hade vart omöjligt att få ordet under en debatt om jämställdhet de hade haft i klassrummet. Tjejerna hade suttit med händerna uppe hela lektionen, men ordet hade ständigt legat hos de få killarna som suttit och "debatterat" temat diskriminering av kvinnor och jämställdhet.
Och vet ni vad min coola coola kusin gjorde??
Hon skrev det i sin uppsats!
Hon gjorde läraren och lektionen de hade haft, till ett exempel på sådant man borde jobba med inom skolan, sådant som inte är okej och uppmanade till förändring. Avslutade med ett coolt.
" det är fel tycker jag. Vad tycker du?". 
 
Givetvis fick hon högsta betyg. 
 
DET FINNS HOPP FÖR FRAMTIDEN go vänner! Dagens unga brudar är inga offer! De är stenhårda och stencoola och det kommer att gå jävligt bra när vår generation feminister går ur tiden! Tro mig! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0