sånt man inte visste att man tyckte om

 
Onsdag.
 
Jag glömde berätta om att familjen har utökats ytterligare... Igår kom brorsan över med sina 10 afrikanska jättesniglar i ett otroligt äckligt och o-omskött terrarium. Så igår tvättade jag terrarium, utfodrade uthungrade sniglar, bytte bark, tvättade alla sniglar och ja... Nu har jag 12 sniglar. Stora sniglar. Så om nån länge har känt ett BEGÄR efter en snigel så vet ni vem ni ska ringa. Trevliga djur är de. Men lite väl många just nu. Med tanke på att de kan få hundratals bebisar var typ så känns det ju lite....mycket..
 
Idag! Idag hämtade mamma barnen på förmiddan och jag stack ner på stan. Gick på Katthemmets loppis- bästa loppisen i stan. Är lite besatt av att fynda halvfula klänningar på loppis och lyckades med detta konststycke även idag. Det roliga med loppis är ju att upptäcka att man tycker om saker man inte ha en aning om att man tyckte om!
Till exempel hade jag ingen aning om att jag tyckte om rosa spetsgardiner innan jag hittade några på loppis! Inte heller visste jag att det bor ett näst intill manisk begär inom mig efter bonader, men nu vet jag det! Jag har även börjat samla på prydnadsfåglar sedan jag blev regelbunden loppisfantast. Jag visste inte att jag tyckte om fåglar liksom! Men nu vet jag det! Ska fota min lilla samling senare så ni får se!
 
Idag hittade jag en klänning som får mig att känna mig lite som en väldigt kysk person. Typ nunna. Egentligen är den typ 3 storlekar för liten men det skiter jag. Passformen är ju lös runt kroppen. Bara runt halsen som det blir lite spänt men det där med andas alltså... Ska de va nått?
 
 
 
Här är min största snigel- Gösta. I bakgrunden syns MajLis lite också. Men Gösta är helt klart favoriten. Så social och nyfiken. Igår slemmade han dels upp på L´s fina smyckesskrin med en dansande ballrina och sen slemmade han upp i fruktskålen och skulle just börja mumsa på ett äpple när jag fick tag på honom- den lilla spjuvern. Är han inte fotogeniq så säg?!
 
Sniglar förresten, hade jag ingen aning om att jag tyckte om förrens min bror hittade en annons på Blocket med hundratals sniglar för typ 5 kr styck! Men nu vet jag det!
Puss på er

Kommentarer
Postat av: Tessa i höghuset

Jag har kommit på att jag gillar att ligga i soffan och kolla på TV-shop. Allra helst sådana inslag där de visar fantastiska små apparater för att skära grönsaker. Som alltid kräver att grönsakerna först skärs i lagoma bitar för att passa i apparaten. Jag ligger där och njuter av att jag inte vill ha produkten, för jag gillar nämligen att skära och hacka. Sen blir jag sugen på all den mat de förbereder.

Sen vill jag också säga detta, ifall du inte tänkte på det innan: Snälla släpp inte ut dina afrikanska sniglar om du skulle få nog av dem. Man vet aldrig vad som händer, i vissa fall kan de ta över helt i naturen eller på andra sätt störa ekosystemet (jmf mördarsniglar). Men sniglar är roliga annars. Vi brukar ha vinbärssnäckor (som väl också är inplanterade från början) som husdjur på sommaren.

Svar: Haha tvshop låter ju grymt ur ditt perspektiv! Jag ska inte släppa ut sniglarna. Man FÅR inte göra det söder om Gävle eftersom de inte kan frysa ihjäl här nere i söder :) De ligger ännu och gonar i terrariet alla 12.. På sommaren brukar vi också utöka vårt husdjursförråd med grodor, kräftor och igelkottar (obs: de sätter vi inte i bur, men en brukar komma in i köket och äta av kattmaten! ) Det är så härligt med ungar och djur!
jenny persson

2012-09-26 @ 18:54:28
URL: http://femitio.blogspot.se
Postat av: Emma H

Imponerande storstädning av terrarium! Jag skulle inte veta var en ska börja. Hur tvättar man sniglar?

Svar: Man gnuggar det lite bara med ljummet vatten på en trasa!! :-)
jenny persson

2012-09-27 @ 07:07:22
Postat av: Ellet

Kul med sniglar! Jag blir sugen på att sätta en liten, liten sadel på en av skalen bara för att det skulle se sött ut!

Svar: Hahaha ja! Det ska jag testa genast!!
jenny persson

2012-09-27 @ 10:45:35
URL: http://rostmackan.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0