dubbelbestraffning om man är man? sund protest mot rådande ideal om man är kvinna? låter skitigt i mina öron..

Jag undrar en sak. 
Vad är egentligen skillnaden på det här:
 
 
 
och det här:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kommentarer
Postat av: julia

det handlar om vad de kritiserar. Apan försöker visa på hur löjligt det är att sälja en jacka med ett naket kvinnobröst. Alex Schulman försöker visa på hur löjlig Marie Serneholt är som låtit någon fota henne när hon försöker se sexig ut.

Svar: Ja fast det skriver jag ju oxå...att bara för att modellen på bilden som Apan hånar är okänd för oss, så betyder det ju inte att hon inte också är en människa? och vad gäller både marie serneholt och modellen så är det väl väldigt många fler kvinnor än de som lägger upp utmanande bilder på sig själva på internet? säg en enda känd kvinna i Sverige som inte poserat med "sug i blick" liksom och "vanliga" gör det ju också ofta, på facebook och dylikt. Är de löjliga? Vilka är vi liksom, att döma? Var frågan jag var ute efter..
jenny persson

2012-09-28 @ 10:00:53
Postat av: Julia

Vill bara påpeka att jag inte är Julia ovan :)
(Storhetsvansinne.nu) Jag tycker inte att det är så enkelt som ovan Julia tycker. I själva verket är frågan så svår att jag vill kräkas. Men du får mig att tänka - därför är jag lite kär i dig.
Trevlig helg! / Julia

Svar: Tack gullis. <3
jenny persson

2012-09-28 @ 15:28:08
URL: http://aliaslillamy.blogg.se
Postat av: Lena i Umeå

Ursäkta sen kommentar. Men det krångliga i Serneholt-kråksången är att hennes bild är en parodi på en kalsongreklambild. Se http://www.genusfotografen.se/?p=1337#comments (lång bloggpost, bild ungefär i mitten).

Jag har ingen riktigt åsikt, tyckte bara att det var intressant att originalet (samma kalsongmärke t.o.m) faktiskt var en man som poserade på ett mer "manligt vis", dvs bredbent, hakan lågt, allvarlig uppsyn, kameran lite underifrån osv.

Vore spännande med en analys som tar med det också.

2013-01-11 @ 14:31:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0