sånt jag går igång på

5åringen planterade jordgubbar helt själv idag i en av de pallkragar som har blivit "hennes" i år. I den andra har hon valt att plantera ängsblommor och morötter. Smultron och persilja (som hon älskar) fanns sedan tidigare. Jag gör allt jag kan för att mitt intresse ska smitta av sig med andra ord. Senare ikväll berättade hon att hon ska ha en blomsteraffär när hon blir stor! (jag har jobbat i trädgårn jättemycket idag, men "glömt bort" att göra det viktigaste: klippa gräset... Jag hatar sånt tråk! )
Fick några tomatplantor av min fina grannfru som, efter att ha legat ensamma och orörda igår när jag var på äventyr hela dan, idag planterades. Jag odlar helst blommor, men nu ser jag ändå fram emot att kunna gå och småplocka tomanter och äta i solskenet (oj nu lät jag PRECIS som UnderbaraClara!!!)
Ja jag planterade och planterade idag. Tillslut tog lämpliga planteringsplatser slut så då fick jag ta en gammal plastback där jag satte rädisor och lök. Fint är det inte, men det är ju som tur är inte utsidan som räknas! (OBS: såhär skulle ALDRIG UnderbaraClara göra!!)
Imorrn är det Mors dag (även kallad: Årets viktigaste dag!) och jag fick en summa av min man att handla vad jag ville för på Växthuset. Det blev 4 nya perenner och två nejlikor. Nu får det räcka. Har ännu en dahlia, en iris och några brudslöjor som jag väntar på att de ska poppa upp oxå. Blir nog ganska trångt i min rabatt, då samtliga växter ju kommer att växa och breda ut sig för varje år.
Hur som helst så innehåller den nu:
*ängsblommor och backnejlika närmast kameran
* tagetes på rad
* Nejlikor
* Två pioner
* luktärt på uppväxt bakom pionerna
* ros av märket "heidi klum" längst bort i hörnet
* sådda lupiner framför den
* akleija samt 3 andra perenner jag inte minns namnet på, som jag köpte idag
* iris
* dahlia
* brudslöja
*solros
Ja voine voine!
I övriga trädgården har vi bla
* blomsterkrasse i två tunnor
* penseér och (odlade) violer i massor (i krukor)
* lavendel
* två rosenbuskar
* odlingarna i pallkragarna
* två treåriga lupiner (de blommar året efter att man satt dem)
* kärleskört i massor
* förgätmigej
* gullvivor
* vitsippor, blåsippor, krokus, pärlhyacinter, tulpaner, påskliljor och andra vårblommor som nu har blommat ut
* 3 olika perenner som jag faktiskt inte vet namnet på, samtliga stora buskage
* solrosor lite överallt i krukor
Jag går igång så jävla mycket på sånt här. Känner sådan fullständig harmoni när jag pysslar med mina växter. Om jag fick göra det jämt och ständigt och ha det som levebröd skulle jag vara fullständigt Lycklig.
Kanske nått att satsa på med andra ord...?
Med tanke på Dagens krönika.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0