Ö- ångesten

HELVETE.

Dagens ord från barnet:

- Mamma...Kan du va snäll mot mig?

ställt som en helt vanlig fråga, i samma tonlänge. Hörru morsan, kan du ta å va lite schyst, typ...

 

Detta efter att jag suckat åt hennes velande nu på morgonen. Hon är så om sig och kring sig. Ska göra precis allting själv fast hon faktiskt inte kan. Och man kan ju inte säga säga NEJ DU KAN INTE för då är man inget annat än en mobbarmamma så istället suckar man och säger "vad jag är trött på det här nu". Får henne att känna sig dålig. Ja. Man är en mobbarmamma fast den ursprungliga avsikten var att INTE vara en mobbarmamma.

 

Det finns så jäkla många mobbarmammor och mobbarpappor. Som medvetet trycker ner sina barn i avsikt att få som de vill. I tron att de gör rätt för barn måste ju läras! Man måste "skrämma" dem lite. Få dem att känna att de gör fel, osv. Även när det gäller de enklaste sakerna i livet. Man ser det så ofta liksom. Föräldrar som trycker ner i avsikt att fostra. Som inte ens reflekterar över det.

 

Jag reflekterar i alla fall över det. Över i princip vartenda ord jag säger till ungarna reflekterar jag. Men det blir fel ändå ibland.

 

Jag är så jävla förkyld ännu. Det går aldrig över. Och jag har JÄVLIGT SVÅRT att vara glad och hurtig när jag inte är fysiskt frisk. Jag har vart som häxan surtant hela helgen faktiskt.

- VAD du är ELAK!!!

- Tack, det var vänligt sagt!

 

 

Känner in i ben och märg att den här familjen behöver Semester. Vi behöver dels ha något att se fram emot och dels så behöver vi åka Av Ön och dels behöver vi Uppleva något. Vi har pratat om att åka över till Sthlm och gå på Junibacken eller dyl som vi brukar försöka göra varje vår. Men bilsatan var på service för någon vecka sedan och det dräpte oss. En oväntad utgift på 8 500 kr dräper oss i flera månader. Living on the edge kan man kalla den livsstilen.

 

Och nu ska det vårshoppas. I helgen gick vi igenom alla kartongerna. Hittade en vårjacka som stortjejen kan ha nu men som definitivt är för liten i maj när det är säsong för den, så tunn den är. Skor hittade vi till lilltjejen. Men stortjejen behöver nytt. Och så behöver vi cykelhjälmar och andra grejer till cyklarna.

Vi behöver även regnkläder till båda.

Och snart behöver jag fler böcker. Och den 3 maj måste jag till Norrland för ett obligatoriskt seminarium i skolan. Vilket i stort sett sätter P för övriga roligheter under våren.

 

Dessutom ser det ut som att vår plan att leva på hyrespengar för gårdshuset + makens lön under sommaren går åt helvete. Jag måste söka någon form av sommarjobb vilket får mig att vilja dö. Jag hatar sommarjobb. Så snobbig jag är. Så hatar jag att som 27årig tvåbarnsmamma jobba för skitpengar tillsammans med 18åringar och se hela sommaren gå förbi medan barnen sitter instängda på ett dagis. Jag börjar gråta bara vid tanken på det.

 

Jaja maken har semester. 5 veckor eller va det där. Men 5 veckor av en 3 månader lång sommar är inte mycket för barn att vara lediga. Och dessutom... Är det verkligen en riktig semester när inte hela familjen är samlad? Jag minns förra sommaren när maken jobbade i juni och halva juli och jag var ensam med barnen hemma. Våra sommardagar hade ett visst inslag av vardag eftersom vi ändå höll på rutinerna. Väntade på honom innan vi gjorde de roligaste sakerna. I några veckor hade vi det så förra sommaren. Resten av sommarn var vi lediga tillsammans. Men i år blir det annat liv i luckan. Med en sommar på dagis för barnen och en mamma som vill dö. Mysigt.

 

Nu började det SNÖA oxå!!! Som om Moder Jord kände min sommarångest. Värst blir augusti, som varje år. Ett år hade vi huset uthyrt och bodde ute på Näsudden under sommaren. När vi skulle flytta hem i augusti hade vi inga pengar. Vi hade inte råd med bensin för den 7 mil långa turen hem. Alltså. Inte en krona. Vi fick ringa min bror då. Som lånade ut lite pengar. Finaste brorsan. Och ja. Vi betalade tillbaka det sen.

Spelar ingen roll om man sommarjobbar eller inte, ekonomin suger under sommaren.

Första lönen får man oftast i juli när man sommarjobbar eftersom många sommarjobb inte börjar förrens i slutet av juni. Och de sista pengarna från csn får jag i maj. 4000:- Jihu. 4000:- i juni-juli. Jävlar vilken budget!! Tur att jag har mitt extrajobb på GT. Det har räddat oss många gånger faktiskt.

 

Nej fy fan vad deppigt. Dålig mamma. Dåligt allmäntillstånd. Dålig ekonomi.

 

Frågade maken igår om vi inte bara kan åka över till Nynäshamn eller nått. Kanske har de nått lekland (vi har inget på ön) man kan gå på och sen åka hem på kvällen. Men med bilen med oss och ungarna kostar det som en smärre semester. Han tyckte att vi i såna fall lika gärna kan ta en sista minuten till Turkiet för de pengarna. OOOOH jag vill bara AV ÖN!! Några gånger om året drabbas jag av Ö-PANIK och MÅSTE åka AV för att sedan få känna finkänslan när man kommer PÅ igen.

 

Igår tex. Då regnade det. Och det enda som fanns att göra då, söndag på Gotland, var badhuset. Men jag är för förkyld för Visbys svinkalla badhus med det djupa och kalla vattnet. Så vi gick åka till Coop. Gå en vända i varuhuset. Som så många gånger förr. Visbys varuhus är även Utflyktsmål. Snacka om att det måste löna sig att ha ett Varuhus i Visby.

 

Mest av allt känner jag ändå att vi behöver göra något Tillsammans i familjen. Åka på ett äventyr. En stuga på Fårö är det ännu lite för kallt för. Och även om Fårö är en Annan Ö är det ju inget Fastland. Jag vill till Fastlandet. Visa mina barn att det finns ställen i världen som faktiskt Prioriterar dem. Som har lekland, spännande museum (fornsalen alltså... Vill ni ha en målande beskrivning över Gotlands Fornsal så kan ni ju hojta till...Mer nedgånget skit får man leta efter), Junibackar, Skansrar, Barnvänliga cafeér, bollhav och stimulerande lekplatser. Vill man uppleva bollhav på Gotland får man åka till- TADAAAAA: Ica Atterdags.

 

Nej. Nog med bitterheten. Helvete.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0