angående främlingsfientlighet under Almedalsveckan

Vi har en liten stuga i trädgårn som vi hyr ut. Under vinterhalvåret till gymnasieelever och under sommaren till turister, vecka för vecka och dyrt som fan.

På så sätt kan jag vara hemma med barnen under sommaren och ja... Kan man så ska man ta betalt ordentligt tycker jag. Och just nu befinner sig Gotland i ett sådant läge att man kan det.

 

Hur som helst. Hårdast tryck är det på Almedalsveckan och Medeltidsveckan. Vecka 29 hade nog också vart tryck på om vi inte hade "undanbett oss partygäng" i annonsen. Varje år i augusti är det alltid någon artikel i tidningen om människor som fått sina hem trashade av partykids under vecka 29 och då blir det ju såhär. Att ingen vågar hyra ut till ungdomar.

 

Vårt största huvudbry är ändå Almedalsveckan, som ju har eskalerat enormt de senaste åren. Det är ett veckolångt politikparty utan dess like kan man säga. Jättekul och mysigt att gå på faktiskt. MEN.

Sedan SD blev poppis har de rasistiska/patriotiska/nationalistiska grupperna intagit stan mer och mer under veckan. Och det är klart. Att de också vår vara här.

Men man vill ju inte direkt ha Nationalsocialistisk front i trädgårn.

 

Samtidigt kan det ju redan ha hänt under tidigare år, att man hyrt ut till någon liten nasse utan att ha vetat om det själv. Man brukar ju inte direkt diskutera sina partipolitiska ställningar med hyresgästerna... Men jag tycker ändå det är skillnad på att låta en nasse ha fredlig semester i trädgårn och på att låta en nasse komma hit och arbeta och sprida sina lortiga budskap... Almedalsveckan är en lobbyvecka liksom. Och jag vill inte medverka till att deras obehagliga budskap sprids eftersom ja...det är hemska budskap.

 

Hittills har jag frågat de som varit intresserade av vecka 27 vilken organisation/företag/parti de ska representera (de som ska hit och jobba alltså). Nu väntar jag på svar.

Så min fråga är: gör jag rätt??

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0