vilse i min egen trädgård

Ja jag är en trädgårdstönt också. Nu ska ni få se vad det växer i min trädgård!!
Murgröna samt murgrönsviol
 
 
Violen är trädgårdens senaste tillskott och jag känner att jag älskar den ohälsosamt mycket redan nu. Hur fan ska jag få den att överleva till nästa år liksom?
 
I den här vackra bunken satte jag lobelia och glada lisa för några dagar sedan. Vi får se om de orkar med att trängas. Förresten stör det mig att alla blommor har kvinnonamn. Så jag kallar dem för Glada Ludwig. 
 
 
 
Förra året tog jag frön från mina egna blommor, torkade och sparade. Kände mig dock osäker på om de skulle "funka" så det mesta jag har sått i år har vart nyinköpta frön. Men för att testa mina egna frön satte jag enstaka på den här brickan. Och det har tatt sig ta mig fan! Nästa sommar blir en betydligt billigare sommar!
 
Jag är en jäkel på penseér. Sätter dem tidigt och så står de vackra hela sommaren. Försökte fröstå egna peneér i våras, men det tog sig inte (kan bero på bristande vattning..). Så jag köpte nya plantor som jag vårdar ömt tills november ungefär. Då brukar frosten ta dem. I några av mina större krukor kommer de dock år efter år. 
 
 
Min ljuvliga, ljuvliga Kärleksrabatt!
 
 
Backnejlikan blommar! Blomsterängen som jag sådde bakom dem blev dock lite större och yvigare än vad jag hade trott. Fick gallra lite idag för att låta nejlikan skina. 
 
Tagetesraden. Min bästa blomma. 
 
Den där perennen vars namn jag aldrig minns blommar nu. Och dahlian är på gång den också! Fick skära bort en kvist från pionen som hade vissnat häromdan. Har känt en oro för den pionen, men tror jag kan slappna av. Den ser ut att trivas!
 
Akleijan har nya knoppar efter första blomningsomgången. Och ser ni vad mycket lupiner som kommer blomma här nästa sommar??!!Bakom står felköpet Heidi Klum (rosenbusken) och känner sig ledsen. Den är helt enkelt på tok för låg för sin placering. Ska försöka flytta den nästa vår om den inte har vuxit på sig mer då. 
 
Blomsterkrassen i krukorna tog sig den också! Blomsterkrasse är min näst bästa blomma. Eller tredje bäst förresten. 
 
Rosorna är påväg också. Suddiga, men på väg. 
 
 
Mina bästa blommor:
1. Tagetes- tantblomman nr ett. 
2. Lupin- tantblomman nr två. 
3. Blomsterkrasse. Jäkligt smidig och väldigt snygg.
 
Ja det var allt från Vilse i min trädgård. 
Amen
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Elin

Ah visst är det fantastiskt att se när det växer!! I love it. Och pelargonmåndag haha, jag började fundera på vilka speciella växtdagar jag skulle införa!

2012-06-27 @ 20:13:24
Postat av: Yenny

Så vackert! Jag tycker ni bor så idylliskt!

2012-06-30 @ 09:45:41
URL: http://colouringmyself.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0