midsommar för mig

Imorron, på midsommarafton, är det PRICK 6 år sedan jag och min man umgicks ensamma för första gången. Det är även PRICK 6 år sedan vi blev med barn... Ja. Det låter lite lustigt det får jag hålla med om.
 
Jag hade vetat vem han var länge. På gymnasiet var han tillsammans med en gammal klasskompis till mig och hängde i samma gäng som mina bästa kompisar, vilket gjorde att vi stötte ihop på fester och sånt. Vi var inte KOMPISAR, pratade inte många ord med varann, men vi kände till varann. 
 
Min bästekompis Josse var ute på krogen en kväll, ett år efter att hon och hennes årskull (i vilken min man ingår, de är ett år äldre än mig) tagit studenten. Där träffade hon på min man och hon berättade att hon och en annan kompis sökte folk att dela en stor lägenhet i Alvik som de hade fått tag i. 
Min man nappade och till hösten flyttade han in i lägenheten tillsammans med två av mina bästa vänner samt en annan väldigt nära vän till mig. 
Jag själv bodde i Göteborg och gick på Kvinnofolkhögskolan vid den här tiden. 
Bodde ihop med B, men mot slutet av läsåret tog det slut mellan oss. Ändå åkte vi tillsammans till Sthlm och gick tillsammans på Popaganda (en liten festival). Bodde i kollektivet. Min nuvarande man fick ihop det med en annan kompis (till mig) som också var i Sthlm för festivalen, men innan det hade jag och han faktiskt stått och tungkysst lite utanför ett uteställe. Pga B fick jag dock hålla mig i skinnet och låta kompisen ta för sig :D
 
De började dejta och jag åkte hem till GBG och började dejta min kommunist (som gifte sig häromdan) lite smått, samt några andra också för jag var ju inte den som var den. Jag jobbade natt på ett äldreboende. 
Så blev det midsommar och jag åkte hem. Min man och min kompis hade dejtat lite, men min kompis hade precis innan midsommar gjort klart för mig att det inte skulle bli något med min nuvarande man.
 
Vi skulle fira midsommar hos min kusin på gården där mamma och alla hennes syskon växte upp. Släktgården. Jag var jävligt off inför midsommar. Det var krångligt med mitt ex B och krångligt med kommunisten och krånligt med allt. Men när jag kom till gården blev jag rätt pepp ändå och vi dukade och hade oss. Min man skulle komma till festen och någon gång på eftermiddan bestämde jag mig för att få honom på rygg, för att muntra upp mig lite. =D
 
Det blev en klassisk midsommar med långbord, enorm blåst, vänner, fylla fest och dans. Min man och jag var de enda som feströkte så vi möttes ute på trappan. Det ena ledde till det andra och ja. Mysigt.
 
Sen åkte jag hem till GBG och min man till Sthlm. Han jobbade på dagarna och jag på nätterna. Medan jag satt och väntade på att få gå till jobbet om dagarna så chattade vi. Dagarna igenom. Började ringas. 
Det blev dags för nästa släktkalas hemma på ön och jag åkte hem. Maken också. Och vi träffades. 
 
Tillbaka på västkusten igen var det i Alingsås jag förstod att något var på gång. Jag var där med mitt ex och somnade tidigt på kvällen, vaknade vid 22 och mådde lite illa samtidigt som jag kände ett enormt sug efter chips. Vi sprang till statoil. Dagen efter köpte jag graviditetstest. 
 
När jag storgråtande ringde den blivande pappan var han på golfbanan med hela släkten. Ursäktade sig och bad att få ringa upp lite senare. De gick 18 hål och 6 timmar senare ringde han upp............................................Han hade gjort sitt livs bästa runda och sänkt sitt handikapp rejält. 
 
Ja. Han bodde kvar i Sthlm tills jag var i 7 månaden. Jag flyttade hem till mamma. Fick diabetes och allt det där. 
I 7 månaden flyttade vi ihop i en trea. Hade varsitt sovrum och började försöka lära känna varandra på allvar. Låg i timtals på sängen och pratade, förberedde oss. 
 
Det tog oss ändå 1.5 år att våga erkänna för varandra att vi älskade varann. 1.5 ganska jobbiga, men ändå så sjukt fina år. 
Vi blev tillsammans under en Håkan Hellström konsert på Kongresshallen i juli 2008. En vecka senare blev jag gravid med vårt andra barn. På julafton 2008 friade han och sommaren 2010 gifte vi oss. 
 
Och man får säga att Midsommar för alltid kommer att vara en väldigt speciell högtid i vår familj. 
 
Låtarna vi hade på vårt bröllop:
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Theresa

Låter som en film! :-)

2012-06-21 @ 22:21:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0