mental ålder

Lyssnade på Schulman och Eklunds pod igår. Jag ÄLSKAR den! 
 
Sigge E pratade om "mental ålder". Han menade att alla människor har en mental ålder. Han själv tex, hade varit 65 i hela sitt liv och menade därmed att det är då han BLIR 65 år som han kommer att komma i balans med sig själv. 
Han pratade om nostalgiska människor, som alltid skulle prata minnen från ungdomen med drömmande blickar. Deras mentala ålder hade alltså varit när de var i tonåren och då blir de människorna tvugna att för resten av livet drömma om den tiden.
Han pratade om människor som inte passade som ungdomar. Som inte gillade party, eller som mådde dåligt, men som man kunde märka, blommade ut när de kom upp i 30årsåldern. Då de nådde sin mentala ålder. Och så han själv då, som inte skulle få frid och balans förrens han blev 65. 
 
Jag har OXÅ tänkt i de banorna. Skulle lätt kunna dela ut mentala åldrar till de flesta jag känner. Min mamma, tex, är för alltid i 35-40 års ålder. 
Nina är nog i sin mentala ålder just nu. Osv osv. 
 
MIN mentala ålder? 
Med tanke på de känslor som väller upp inom mig när jag hör följande låtar....
 
 
 
 
 
...så kommer jag troligen att för resten av livet vara kvar i ljuva minnen från mina 15-20års år. 
 
THOSE WERE THE DAYS

Kommentarer
Postat av: Nina

Intressant. Stämmer nog precis. Måste lyssna

2012-06-21 @ 08:52:02
URL: http://Ninaruthstrom.se
Postat av: Caranlachiel

Vilken rolig tanke! Så har jag aldrig tänkt, men det låter fullkomligt logisk. Jag tror jag har min mentala ålder runt 35. Jag har alltid tänkt att det kommer vara en bra ålder. Och jag blommar ut mer och mer ju närmre jag kommer den åldern (är nu 28). Min bästa kompis mentala ålder är nog typ 17, hahaha hon sörjer att den tiden är över!

Men vad innebär en mental ålder egentligen? Har det att göra med hur gammal ens själ är (om man tror på sånt)? Har det med mognad att göra (att man även då är lika mogen som t.ex. en 17-åring - vilket iofs stämmer på min kompis på många sätt...)?

Svar: Ja... Jag tänker att det har något med själen att göra. Vissa är födda att vara unga. Andra är födda till att "vara i småbarnsåren". Andra är födda att vara 40åringar. Det har säkert med mognad att göra ja... Senast igår pratade jag och maken om min oförmåga att växa upp och omfamna 30årslivet :) Jag föddes till att vara 17 tror jag.. :-)
jenny persson

2012-06-21 @ 08:54:54
URL: http://caranlachiel.blogg.se/
Postat av: Michis

Min mentala ålder är 22-24 ish.. tänker alltid och känner mig alltid som att jag är så gammal fastän jag egentligen är 30.

2012-06-21 @ 17:51:22
URL: http://michaeala.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0