i väntan på tuttar och målbrottEn sak som gläder mitt hjärta lite extra är vår 3årings val av umgänge. 
Hon är nämligen en del av ett 4 personer stort gäng, i vilket de övriga 3 har snopp. Hennes bästa palls är med andra ord killar.
Det glädjer mig då vår 5åring tidigt valde bort pojkar. Kunde inte med dem. Skrämdes av dem. Nu tycker hon att de är bråkiga och lite olidliga, förutom några få utvalda som ibland får äran att leka med henne.

Vår 3åringen däremot dissar brudarna (förutom Saga som hon är svag för, men mer på ett kärleksfullt vis. YES HON KANSKE ÄR HOMO??!!!) och leker helst med pojkarna. 
Till saken hör ju att de andra tre nästan är exakt lika gamla och att vi umgås privat med deras föräldrar. Vår unge har med andra ord känt de här pojkarna sedan hon föddes och nu går de på samma avdelning på förskolan. 

Vår unge är anledningen till vårt varannadagklänning- beslut eftersom hon, om hon får välja själv, helst alltid går klädd i klänning. Hon är typiskt flickig på många sätt, men på många sätt inte. Hon är helt enkelt ett barn. Som älskar klänning. 
Hon styr sitt gäng lite. Pojkarna väljer gärna henne först och hon får ofta som hon vill. Ibland grälar de och då står hon på sig och skriker NEJ SLUTA om det inte går hennes väg. 

Jag tycker det är härlig. Dock väntar jag på den dagen då skillnaderna blir för stora och hon tröttnar på sina pojkar. Då tuttarna och sminklängtan kommer i vägen. Då målbrott och sexualisering blir ett problem.
Men tills dess är det långt. Och innan det ska många lekar lekas. 


Ebba&Vincent

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0