vi måste genast förenkla skolan så att även pojkarna klarar av den


Sitter och håller på att bli lite galen här faktiskt...

Har snöat in på det här med Pojkar och Skola.

Det går inte så bra för pojkar i skolan. De klarar inte kraven, går ut med sämre betyg, pallar inte att plugga vidare, pallar inte att hänga med i undervisningen, lär sig inte läsa osv osv osv.

 

Och vad gör Sverige då? Vilken grundsten får debatten som kommer till följd av detta?

JO! Hör och häpna. INGENSTANS diskuteras POJKARNA. Detta har nämligen ingenting alls med pojkarna att göra. Det är Skolans fel.

Skolan som är full av kvinnliga lärare. Skolan som baseras på "grupparbeten och verbal förmåga". Sånt som pojkar ju inte klarar av. Eftersom de är män.

Man diskuterar inte HUR DET KAN KOMMA SIG att pojkar inte klarar av de här sakerna. Istället diskuterar man HUR MAN SKA FÖRÄNDRA SKOLAN för att pojkarna ska klara sig.

Man vill helt enkelt KVOTERA IN pojkarna. Underlätta för de små liven. Eliminera eventuella hinder åt dem.

 

Skolan har blivit en Kvinnlig grej. Kvinnligt är NORM i skolan, enligt många. OCH DET ÄR SÅ HEMSKT OCH DISKRIMINERANDE att man nu MÅSTE AGERA!

 

Alltså ursäkta mig. Men är det bara jag som...blir lite galen på det här? För hur har vi det med styrelser? Där MÄN är normen och där kvinnor har svårt att ta sig in helt enkelt pga det är manlig norm som råder där? JO! Om man vill ta sig in i dylik styrelse så uppmanas man att gå till exempel såna här kurser (kvinna- tag plats- gör dig hörd!). Män svarar undvikande att "det handlar om kompetens" när man undrar varför inga kvinnor sitter i styrelserna.

 

När det handlar om pojkars otillräcklighet i skolan däremot, då är det ORÄTTVISOR som är orsaken. Det handlar ABSOLUT INTE om att pojkarna håller på att gå ner sig totalt i den stränga och snäva könsrollen de har tilldelats och det handlar ABSOLUT INTE om att killarna helt enkelt inte är tillräckligt kompetenta. Okompetenta är endast de kvinnor som inte lyckas ta sig in på mansdominerade ställen.

 

Fattar ni? Jag blir sinnessjuk. Varför pratar inte folk om det här?

 

För mig, som gammal feministfitta, är pojkarnas dalande resultat i skolan det yttersta beviset för att mansrollen måste förändras. Det kanske inte alla håller med om, men om man skulle ta och diskutera DET för en sekund. Diskutera POJKARNA istället för skolans eventuella brister.

 

Varje gång flickor och kvinnor som grupp stöter på problem (diskriminering, skönhetshets osv) handlar det ALLTID ALLTID ALLTID om att förändra KVINNORNA. Men så fort pojkar eller män som grupp stöter på problem är problemet plötsligt ALLA ANDRAS- förutom männens eget.

 

Män alltså. De är så jävla svaga. Klarar ingenting själva. Vi får hjälpa till så gott vi kan.

 

 


Kommentarer
Postat av: Tessa i höghuset

Jag håller med dig, det är den snäva könsrollen som ställer till det för pojkarna i skolan. Och det är obegripligt att detta inte diskuteras mer. Å andra sidan är den goda nyheten att det går bättre för de pojkar som fått med sig ett genustänkande och en bredare och mindre macho könsroll. Å ena sidan är det orättvist, för dessa pojkar får en guldsist från fröknarna jämfört med de flickor som också "sköter sig". Å andra sidan ger det kanske en möjlighet för dessa pojkar att vara ett föredöme för sina killkompisar att ta efter (om de inte blir klassade som töntar...). Hittills har jag erfarenhet upp till 2:a klass, so far so good.

2012-04-21 @ 11:29:19
URL: http://femitio.blogspot.com/
Postat av: Jennie Asplund

Bra blogg! Givande o stimulerande! TACK!!Tack till Lady Dahmer som tipsade.

2012-06-12 @ 10:46:49
URL: http://blaval.wordpress.com
Postat av: Victoria- Alla Förtjänar Att Leva

AMEN. Fyfan vilket bra inlägg. Speciellt detta du skrev;


"Varje gång flickor och kvinnor som grupp stöter på problem (diskriminering, skönhetshets osv) handlar det ALLTID ALLTID ALLTID om att förändra KVINNORNA. Men så fort pojkar eller män som grupp stöter på problem är problemet plötsligt ALLA ANDRAS- förutom männens eget."
Så Jävla Sant.

2013-01-03 @ 00:31:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0