systerskapet

Idag är det kvinnodagen.

 

En väldigt stor del av min feminism är systerskapet. Alla framgångar som feminismen rönjt under de senaste 100 årsen, skulle aldrig ha hänt om det inte vore för att kvinnor gått tillsammans, ställt upp för varandra och peppat varandra.

 

Så därför.

 

Personer jag vill peppa:

 

Harpasione. Tina lever med ALS. Det är inte därför jag följer hennes blogg, dock, nej, jag följer den främst för den enorma humorn och det vackra språket som finns i den. Jag följer den även för att få lite perspektiv på mitt eget liv. Man kan även lyssna på Tinas sommarprat från sommaren 2010- här . Det är alldeles fantastiskt.

 

Nina. Debatten mellan oss har aldrig, lika lite som den handlat om tjuveri, handlat om hur vida någon av oss är läsvärda bloggare eller inte. Det är vi nämligen båda. Nina är dessutom en fantastisk fotograf och pysselfantast. Ni ska läsa hennes blogg och ni ska anställa henne som fotograf närhelst ni behöver en snygg bild.

BloggenPyssletFöretaget.

 

Lilla My. En nyupptäckt för mig. Skriver så vackert och ärligt om livet som tvillingmamma. Hon är dessutom feminist och bjuder på vackra bilder i sin blogg.

 

Johanna Smörar inte för någon. Tar upp intressanta ämnen i sin blogg och är inte rädd för att föra liv. Engagerar sig stenhårt och här på ön syns hon lite överallt.

 

Lady Dahmer och UnderbaraClara ska självklart nämnas de också, men behöver nog ingen närmare presentation vid det här laget.

 

Vill även puscha för en man!! Ja! På Kvinnodagen och allt! Men han är så underbar, Vidar Berg, att alla borde lyssna på hans texter.

 

 

Eva Bofride skriver ledare i vår lokaltidning på Gotland. Det är jag och hon i gubbväldet och vi trilskas med det båda två. Hon skriver så att man förstår. Visserligen handlar det om högerpolitik, men till skillnad från många andra högerskribenter, backar hon inte för ämnen som i vissas ögon kanske ses om klassiska "vänsterämnen".

 

 

Kolla in de här människorna såhär idag på Kvinnodagen och alla andra dagar också!

 

Nu ska min man bjuda på Kvinnodagslunch.

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Johanna

Vilken peppning! Tack! Vad chockad och glad jag blev när jag plötsligt insåg att det var ju JAG som var Johanna.

2012-03-08 @ 17:47:14
URL: http://vitahusett.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0