om modiga män på min födelsedag!


Ja idag är det ju alltså ingen vanlig dag. Det är min födelsedag.

Barnen gratulerade redan vid 3-4tiden imorse då de kom och la sig i vår säng och var vakna större delen av gryningen till min ära! Tack barn!

Maken fick dessutom ett smärre utbrott när de, efter 3000 signaler från väckarklockan, skulle "smyga" ner och fixa i ordning för att sen överraska mig.

- VAD ÄR DET FÖR MENING MED ATT FÖRSÖKA ÖVERRASKA NÅGON I DET HÄR HUSET, gastade han medan jag låssassov för att inte göra stortjejen besviken.

 

Sen fick jag paket och sång. En fin korg, två muggar och en målarbok fick jag. Barnen hade valt ut muggar och målarbok! Mina fina barn! Och senare idag ska visst en fotoskrivare komma på posten lovade maken. Älsklingarna!

 

Sen fick jag finfrukost. "  - KOLLA vad fint pappa har dukat", sa stortjejen och var hänförd över pappas mästerverk. Det var sannerligen fint oxå. Och rosa rosor fick jag. Kakor och bullar. Min fina fina familj.

 

 

Det känns helt okej att bli 27 ändå faktiskt!

 

 

I dagens GT pratar Mattias Sunneborn (friidrottare) ut om en tränare som visat sig vara pedofil. Jag ogillar ju väldigt ofta män som grupp. Men det här som Patrik Sjöberg öppnade för förra året alltså, det tycker jag är storartat. Och ja, jag tycker att de är extra modiga när de pratar om såna här saker just för att de är MÄN.

Det är nog aldrig lätt för varken en vuxen eller ett barn, man eller kvinna, att prata om övergrepp som skett i barndomen. Det är nog något av det svåraste man kan göra faktiskt. MEN. Det är nog, ärligt talat, lite svårare när man är en MAN, pga den manliga könsrollen, som säger att man ska vara stark, inte vara något offer osv.

 

Det är så otroligt VIKTIGT att just MÄN talar om sånt här oxå. Tyvärr och än så länge, så är de MÄN som är duktiga idrottare, större och viktigare förebilder än de kvinnliga idrottarna. Det är ju för jävligt förståss, men just därför är det extra viktigt att även de här MÄNNEN tar ställning och att de tar ANSVAR. Detta är något som män som grupp är otroligt dåliga på. Jag minns nått jävla EM, VM i Tyskland när det var snack om enorm trafficking till landet just kring detta idrottsevent för att kunna tillfresställa alla sugna kukar som skulle till Tyskland utan sina fruar för fotbollen. Ingen fotbollskille sa nånting. Vare sig om prostitution eller trafficking. Så jävla fega. Så jävla typiskt män. Så jävla vidrigt. Det är helt enkelt männens grej att hålla käften och hålla varann om ryggen. De satans ynkryggarna. Hålls det om.

 

 

Därför är det som Patrik Sjöberg öppnade för förra året så fantastiskt. Något av det modigaste jag läst om faktiskt. Att Mattias Sunneborn med flera nu följer upp är stort det oxå. Och det ger mig ökat hopp för den annars så förtappade manligheten.

 

 

 

Min man ger mig oxå ökat hopp för den förtappade manligheten. Han är den ljuvaste varelsen som gått i ett par 43:or.

 

Amen

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Grattis hjärtat!

LÅter som du haft en jättehärlig start på (kris)dagen.

Måste läsa tidningen nu.

Puss och kram

2012-01-19 @ 13:14:08
URL: http://ninaruthstrom.se
Postat av: Maria a

Jag har läst din blogg sedan start och tror jag hittade hit från facebooksidan "Varför apor inte bär rosa klänning" och gillar den verkligen. Gillar hur du skriver om familjelivet, den usla mansrollen och hur man kan "uppfostra" jämställt utan att kompromissa på flickors intressen. Passar på att kommentera när du fyller år och allt. Stort grattis!

2012-01-19 @ 17:49:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0