män är sådana offer

En annan sak förresten.

Män har kortare levnadslängd än kvinnor och är sjukare än kvinnor under sin livstid.

Ändå vet man genom undersökningar att kvinnor "mår sämre" än män. Oj oj oj vad det är synd om alla sjuka och utbrända kvinnor, tänker man och gör därmed alla kvinnor till offer.

Det man inte tänker på är alla de män, som med största sannolikhet lider betydligt mer än kvinnor, eftersom de är "sjukare" än vad kvinnor är (och dör tidigare) men aldrig uttrycker det. Män går även mer sällan till doktorn än vad kvinnor gör. För de är så jävla rädda. För att visa sig svaga. Istället lider de i tystnad.

 

 

Män sitter i fängelse mer än vad kvinnor gör.

De slåss mycket, nämligen och när de mår dåligt blir de utåtagerande. Om en tjej mår dåligt vänder hon sig det ofta mot sig själv, blir destruktiv. Men oftast söker eller får hon vård. Om en man mår dåligt vänder han det ofta utåt. Och det är kanske inte är en trasig själ man i första hand tänker på när man har fångat en kille som begått en dödsmisshandel. Man tänker att "honom ska vi straffa". Därför är det ju ganska logiskt att vår svenska fängelser är fulla av män. För tjejerna finns psykologer. Och för killarna finns fängelserna.

 

 

Män har svårt att klara sig utan sina fruar. När ett äktenskap går i kras rapporterar kvinnor i regel att de mår bättre som singlar än i äktenskapet, medan män säger helt tvärtom. De får svårt att klara sig. Blir ledsna.

När en mans fru dör riskerar han att dö tidigare, men om han hittar en ny partner sjunker plötsligt risken för tidigare död.

 

 

Och så säger vi att kvinnorna är offer? Att kvinnor är de som förlorar mest på sin könsroll? Att vi har det så jävla jobbigt och att vi är rent försvagade av allt det här.

När männen är såna fullständiga offer för sin egen "natur".

Puckon alltså!!


Kommentarer
Postat av: Yenny

Ja det kräver mod att våga vara sårbar, när man förväntas vara hård. När hård och självständig är definitionen av vad man bör vara.Mera mjukhet!

2012-01-13 @ 13:46:51
URL: http://colouringmyself.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0