plugga hela natten

Igår hade jag rådslag med vår bvc"tant" angående ett eksem som stortjejen fått. Vi kom även att prata lite om lilltjejens utbrott med aggressiva inslag och Eva sa att det kan vara en god idé att försöka dela upp sig lite i familjen en stund varje dag. Ge barnen lite ensamtid med någon av oss, varje dag.
Det har vi redan börjat med så smått, men har nu bestämt att verkligen försöka få till lite ensamtid med ett barn var varje dag. Det kan va smågrejer oxå, typ att jag och lillan går ett varv runt kvarteret eller att min man och storan hjälps åt att laga mat, osv.
Men idag stor vi till stort iaf!
Direkt efter dagis tog jag och barnen bussen ner på stan. Bara det är ett äventyr i sig. De älskar att åka buss. Vi satt längst bak och åt pepparkakor under färden och kollade in folk.
Nere på stan kom han som jag är gift med och så körde (skulle egentligen såklart ha gått, men det ösregnade)han ner mig och lilltjejen till bibblan och åkte själv till "Solbadet" (som storan säger) med stortjejen.
Jag och lillan har haft så mysigt! Busat, läst, busat, gosat, ätit, myst. Maken och storan har oxå haft det skitmysigt. Och sen möttes vi alla och åkte hem och målade lite i målarbok innan barnen gick och la sig.
Lånade massa barnböcker med jultema på bibblan idag. Och i samma sekund som jag sa till dagispersonalen idag att barnen får JULLOV från och med NU så fick jag JULKÄNSLOR! Vad härligt det ska bli! Att ha dem hemma! Ha lång slappmorgnar i soffan! Baka och pyssla och dona!
Det var extra skönt att "lämna dagis"  för 3 veckors ledigt idag då det fanns en viss obehagskänsla där idag... Dagis har tydligen anmält ett av barnens föräldrar för soc och föräldrarna har gått ut med detta på fb... Känns olustigt och dagispersonalen var...upprörda när jag kom. Känns olusigt faktiskt att ta del av sånt så offentligt som på facebook. Och orättvist, eftersom dagis knappast kan eller någonsin i hela världen skulle gå ut och skriva sin sida av saken på någon hemsida i världen. Det blir ett uthängande av dagis och en missvisande bild när bara en av parterna gör sig hörda. Helt enkelt en riktigt obehaglig grej...
Så nu blir det skönt med ledigt därifrån!
Sitter i möte med brudarna i studiegruppen. Ska plugga hela natten!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0