små barns vänskap

Vi vaknade klockan 07 imorse. Och klockan 07.15 skulle vi vara på dagis och lämna in de luciaklädda barnen.
Jag höll på att få en hjärtinfarkt alltså.
När vi så slutligen kom till dagis (långt ifrån sist!!) bröt lilltjejen ihop och vägrade vara med. Hon var nyvaken, förfärad och stressad. Så hon fick sitta i mitt knä medan vi såg stortjejen tåga in. Stortjejen fick gå först. Med alla kompisarna bakom sig. Vår stora unge! Sen sjöng barnen, eller, det var mest en som hördes, en liten pojke som sjöng skithögt. Det var ju gulligt förståss. Men istället för att uppmuntra de andra barnen att ta i, arrangerande man istället spontant lite solosång till den högröstade lilla pojken. Lets smöra for all the små pojkar väl!
Lilltjejen var ledsen och nedstämd hela tåget igenom. Antar att hon kände sig misslyckad... Ledsamt att se. MEN när hennes bästa kompis på hela jorden- Liam- kom så släppte allt. De SPRANG emot varandra och ställde sig och kramades JÄTTELÄNGE! Liam hade oxå struntat i att vara med i luciatåget (de var de enda två som valde att inte medverka) och det kändes som att  de, men den där lååååånga långa kramen ville säga varandra att de var duktiga ändå. Och sen försvann de iväg- lekandes.
Vänskapen dem emellan är så ENORM att beskåda. Jag har nog aldrig sett en sån innerlig vänskap mellan två så små barn. Dagispersonalen är oxå facinerade och de uppmuntras till sin vänskap. Jag och Liams mamma har pratat om det där med att inte lägga in KÄRLEK i bilden oxå (alltså, komma med anspelningar om att de är kära i varandra bara för att de råkar vara pojke och flicka) , för det kan så småningom komma att splittra dem. Ska prata med personalen om det oxå.
Jag hämtade barnen tidigt idag och så gick vi hem till Liam och hans storasyster och mamma. I den familjen hade pappan flexat ut tidigt för att handla julklappar idag. Det är MANLIGHET när den är som bäst.
Vi fikade och barnen lekte och lekte. Vet inga som mina barn leker så bra med som Liam och hans syrra. Och när vi gick hem fick stortjejen låna andra storesyrrans prinsessklänning liksom varje gång vi är där och luciakronan hade hon på skallen hela vägen hem genom mörka skogen oxå.
Ikväll har vi ätit fläskfile och sett luciatåg på tv. Sen fick vi tågfeeling och bygde ihop tågbanan som vi lekte med alla 4 plus kattungen, till läggdags.
Det var en fin luciadag.
Nu. Sova.
Amen

Kommentarer
Postat av: Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

OJ panik att vakna 7.15.

På Villes förskola går man inte i luciatåg utan alla sitter i sina föräldrar eller personalens famnar och sjunger tillsammans. Det tycker jag är fint. Då slipper barnen pressen att gå och visa upp sig inför föräldrarna.

Men här är det förstås barn upp till 4 år bara.

Saknar er. Kram

2011-12-14 @ 09:02:34
URL: http://ninaruthstrom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0