den där satans tjejmjölken

Mitt barn är ett Läsande barn. Det innebär att de gånger vi serverar mjölk till maten så vill hon läsa på mjölkpaketen. Jag när nostalgiskt ljuva minnen från min egen barndom då jag ALLTID ville läsa vid köksbordet (för jag ville nämligen läsa jämt och överallt) men inte alltid fick ha med mig boken till bordet och istället fick nöja mig med mjölkpaketet vilket jag läste om och om igen. Så får mitt barn också göra. 
 
Igår handlade texten på mjölkpaketet om KVINNOR. Att vi KVINNOR borde bestämma en dag i månaden som var till för att undersöka våra bröst. Ja det var väl viktigt tänkte jag. Och läste vidare. Arla meddelade också att de, för oss KVINNOR, nu framställt en SÄRSKILD MJÖLK med allt som vi KVINNOR behöver. 
Vi OFULLSTÄNDIGA KVINNOR som liksom ALLTID behöver lite EXTRA eftersom vi ALDRIG riktigt duger som vi är. Det finns ALLTID något som behöver åtgärdas liksom och därför har nu Arla välsignat oss alla med en mjölk med lite extra folsyra och kalcium.
Alltid den där jävla folsyran alltså. Alltid. 
 
Detta utlöste en lång monolog från mitt håll.
 - KAPITALISMEN VORE INGENTING förutan kvinnors ständiga känsla av att vi inte DUGER SOM VI ÄR. Kapitalismen vore INGENTING utan att kunna använda sig av knepet att tala om för oss kvinnor att vi alltid behöver FÖRBÄTTRING. Och så den här ständiga jävla alienationen av oss. Alltid är vi det ANDRA könet. Ni dricker MJÖLK- vi ska dricka en SÄRSKILD TJEJMJÖLK. Ni spelar FOTBOLL- vi spelar DAMFOTFOTBOLL. Alltid alltid är ni NORMEN och vi är det AVVIKANDE. SATANS JÄVLA ARLAHELVETEEEEEEEEEEEEEEE!!!
 
 
Jag tror aldrig jag har hört en man ens prata om det här med vitaminer och mineraler. Aldrig hört en man säga:
 - Jag tror jag har b12brist
eller
 - Jag ska gå och kolla mina depåer snart. 
Jag tror inte att män tänker i de banorna. För de har ju ingen som ständigt påminner dem om det. 
För hela samhället,inklusive både män och kvinnor, lever ju i den där tron att mäns kroppar är STARKA och kvinnors kroppar är SVAGA. Vilket jag är helt övertygad om ligger bakom det faktum att kvinnor oftare uppsöker vården och testar och håller koll på sig själva. Vi har ju redan sedan vi föddes fått lära oss att våra kroppar är svaga, eller att de åtminstone är dödliga. Och det är ju helt klart männens förlust detta. 
 
Männen de biter ihop, för de förväntas ju vara starka. Och ärligt. Det är inte maskulint med järnbrist och b12brist. Inte heller maskulint att gå till vårdcentralen och "kolla värdena". Men rent logiskt så BORDE det ju finnas vissa vitaminer och mineraler som MÄN SOM GRUPP skulle behöva ta lite extra mycket. Eller hur? Om nu KVINNOR SOM GRUPP behöver dittan och dattan borde det ju finnas särskilda grejer som MÄN SOM GRUPP behöver ta extra eftersom vi ju är så satans olika, män och kvinnor. 
 
Och jag blir ändå så jävla trött på att ständigt få uppkört i halsen hur mycket vi kvinnor BEHÖVER för att BLI FULLSTÄNDIGA. Hur kapitalismen ständigt spär på OCH använder sig av detta. Först talar den (kapitalismen) om för oss att vi inte riktigt DUGER, att någonting behöver FÖRBÄTTRAS och sedan ERBJUDER den oss det, till bästa pris naturligtvis. 
 
Och dessutom, hur jävla ologiskt är inte det här jävla mjölksläppet med tanke på den senaste undersökningen som visade att Sverige absolut blir fetare och fetare, men att det ännu är MÄNNEN som står för den mesta övervikten?! Fler män än kvinnor är överviktiga. Varför tar inte Arla och gör en kampanj som riktar sig till tjocka män på landsbygden ( ja för det är på landsbygden som det är värst)? En fettfri mjölk kanske. En Keso med extra JÄRN och mindre FETT kanske. Int i fan vet jag. Men ett tips till Arla och alla jävla andra är att ta och vända sig till männen lite mer nu, innan de förgås i sin egen fetma. 
 
SATAN. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

SATAN vilket bra inlägg. Känner kraften i det ända hit. Vill träffas och vara arg tillsammans med dig nu. Puss

2013-11-11 @ 09:22:13
URL: http://ninaruthstrom.se
Postat av: sue

bra poänger! tycker det här är ett intressant perspektiv också:
http://systervegan.wordpress.com/2013/09/12/komjolk-for-manniskokvinnor/

2013-11-11 @ 09:47:16
Postat av: perny

Jag satt också och bara gapade första gången jag såg reklamen på teven för mjölken som är riktad åt bara kvinnor. Trött ...

2013-11-11 @ 09:53:48
URL: http://theperny.blogspot.com
Postat av: Lois/ohemul

JA. Ska fan printa ut detta inlägg och tapetsera mitt personalrum med, detta personalrum där det ständigt säljs tillskott, vitaminer och ansiktskrämer/handkrämer som ska FÖRÄNDRA DITT LIV.

2013-11-11 @ 10:01:46
URL: http://ohemul.blogg.se
Postat av: Man

Det var ju en ganska onödig rant. Kapitalismen säger, för det första, inte hur människan ska leva. Det är, i sig självt, ingen politisk ideologi.

Sedan finns det en naturlig anledning till varför kvinnor behöver mer folsyra än män. Det är bara att läsa vad Arla skriver om det:

"Folsyra bidrar till att nytt blod kan bildas, och bidrar därmed till att minska trötthet och utmattning. För unga kvinnor kan det vara bra att känna till att det är viktigt att ha en bra halt folsyra i blodet redan när man blir gravid då det kan bidra till att fostret utvecklas normalt."

"En undersökning gjord av Livsmedelsverket visar att många unga kvinnor inte kommer upp i det dagliga rekommenderade intaget för vitamin D, järn och folsyra via den mat de äter."

Och kanske allra viktigast:

"Både män och kvinnor kan dricka Arla Wellness® Female. Namnet är valt utifrån att det är kvinnor som har störst behov av de extra vitaminerna och kalcium."

http://nyheter.arla.se/2013/09/03/arla-wellness-female-ny-mjolkdryck-anpassad-for-kvinnor/

2013-11-11 @ 10:08:36
Postat av: Hanna - Ordochord

Aaaaaaaand WORD. Tack. Tack för din ilska.
Du är förbannat bra.

2013-11-11 @ 10:56:56
URL: http://ordochord.wordpress.com
Postat av: Annika

Hurra och amen!

2013-11-11 @ 11:00:00
Postat av: Leo Zachary

Mycket bra blogginlägg, jag förstår frustrationen du (ni) upplever av att vi är normgivande. Vill bara tillägga att jag äter B12 och Apotekets vitamin kvinna, detta just för folsyrans skull, jag vill inte drabbas av anemi. Ha en skön vecka nu när du skrivit av dig frustrationen.

2013-11-11 @ 15:24:11
Postat av: Elle

Touché!

Jag tycker precis som du att "speciellt för kvinnor"-grejen är nonsens. (Trist att "Man" här ovan fullständigt missat poängen, beklagligt... skrattade högt när jag läste den krystade meningen om att män ju också kan dricka mjölken trots namnet, jösses... snacka om att inte förstå innebörden av vad du just skrev).

2013-11-11 @ 15:45:38
Postat av: sak

Ja du "Man", du verkar inte riktigt hänga med i svängarna här. Om det nu är så att män också kan dricka mjölken, varför inte bara kalla den mjölk (och skriva på att den är berikad med extra super folsyra plus)? Vågar jag säga ordet igen? Jo, jag gör det - kapitalism!

2013-11-11 @ 19:33:51
Postat av: Annan Man

Jag tycker det är lite intressant att ni beter er som att mannen där uppe har fel. Samt att ni helt ignorerar alla hans argument för att det heter "Arla Wellness® Female" förutom just delen om att män också kan dricka det. Eftersom att det är ända argumentet som säger emot att det borde heta just "female".

Menstruation, Graviditet och kraftiga regelbundet återkommande hormonvägningar är något jag iallafall aldrig har stött på en man som haft. Allt det är också scenarion där man skulle ha nytta av vitamin D, järn och folsyra.

Och ja. Precis som "sak" här över skriver så är det väl helt rimligt att döpa det till mjölk berikad med extra folsyra. Men eftersom de flesta kvinnor inte är utbildade biologer och inte har gått några kurser i vad folsyra har för inverkan på kroppen tycker jag att det är helt okej att man försöker förenkla med ett specificerat namn och sedan istället förtydligar i produktförklaringen med "Även män kan dricka mjölken".
Men nu är jag väl en såndär okunnig man som inte förstår helheten

2013-11-12 @ 00:22:50
Postat av: CrimsonAnna-vegetarian of doom

Jag håller med dig sak. Du "Man", om både män och kvinnor kan dricka mjölken och påstås må bra av det (folsyra och kalcium finns helt naturligt i baljväxter) varför inte bara kalla den Wellness? Men nej, då måste man ju utgå från att kvinnor är kompetenta vuxna, och då krackelerar marknadens världsbild.

2013-11-12 @ 08:41:38
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: Kvinna

Ville bara flika in att det faktiskt finns vitaminer riktade till män med ämnen som de behöver lite extra. Våra kroppar är födda olika och det är inte konstigt att vi behöver olika saker. Däremot kan man ju tycka att det borde finnas en "man-mjölk" om det ska finnas en "female-mjölk".

2013-11-13 @ 07:43:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0