Yohio

Lilla Yohio. 
Mitt barn älskar Yohio. Hon kan kolla på hans bidrag i Melodifestivalen om och om igen och hon facineras av hans rosa hår och feminina sätt. Jag tror att hans anspelning på femininitet bättrar på hennes självkänsla. En kille som VILL vara som och se ut som en TJEJ! För killarna i hennes egen ålder är det DEN STÖRSTA SKAMMEN att tas för en tjej. Att erkänna att man gillar nån TJEJGREJ. TJEJGREJER och TJEJER I ALLMÄNHET är SKITTÖNTIGA enligt killarna på hennes förskola. Och så kommer Yohio och är jättecool och vågar va annorlunda och ser ut som en tjej!
 
 
Mitt enda problem med Yohio är attityden. Yohio ler nästan aldrig. Det känns lite som att han ständigt måste kompensera sitt feminina utseende med en stenhård attityd. Som att han ändå måste bevisa att han verkligen ÄR MAN. Eller? Är det bara jag som får de vibbarna? Vilka känslor har ni kring Yohio? Då främst som förebild för barn. 

Kommentarer
Postat av: Annelie Mannerström

Mina barn är så små än och har inte upptäckt Yohio. Utseendemässigt är han en toppenförebild! Dels som du säger - en kille som VILL se ut som en tjej. Och dels för att det visar att man kan få se ut precis hur man vill. Jag har inte själv tittat jättemycket på framträdanden eller intervjuer med Yohio (typ alls) så attityden har jag inte snappat upp, men det kan hända att du har rätt. Fast i så fall tolkar jag det mer som en osäkerhet och/eller blyghet från hans sida. Inte kompensation för att han ser kvinnlig ut. Frågan är hur barn uppfattar det, undermedvetet alltså...

2013-05-29 @ 09:22:57
URL: http://caranlachiel.blogg.se/
Postat av: Emma L

Som förebild utifrån att göra sin egen grej och inte bry sig om vad andra tycker, tycker jag Yohio är suverän. Men precis som du har jag reflekterat över att han alltid är så allvarlig. Som att han gick på Valium eller något (missförstå mig inte, jag tror inte att han gör det lite så är känslan). Han är så tillbakadragen och försynt på något sätt som inte alls hänger ihop med utseendet.

2013-05-29 @ 10:01:17
Postat av: Cissi

Jag har hört en förklaring till "attityden" och den är att Yohio beter sig som man gör i Japan, dvs mycket åthållsamt med ord och känsloyttringar. (Han beskrev det såklart mycket bättre, i en intervju jag läste med honom) Så jag tror (vill tro) att kopplingen du gör är fel.

2013-05-29 @ 11:01:37
Postat av: Mel

Varför måste man gå runt och le och vara glad hela tiden? :S

2013-05-29 @ 14:19:59
Postat av: Nike

Nu kan jag inte hitta det, men jag har något minne av att han ska ha uttalat sig om att slampor är dåliga tjejer, eller nåt sånt. Det har gjort mig lite avtänd, utöver att jag nog inte är målgruppen.

2013-05-29 @ 14:35:19
Postat av: Mel

Jag undrar varför du har problem med någon bara för att hen inte går runt och ler hela tiden? :S

2013-05-29 @ 16:49:46
Postat av: Lena

Hörde en intervju med honom där han var väldigt kritiska till andra "barn-idoler" och hur mycket de anspelar på sex. T.ex. Nicki Minaj, Beonce, Lady Gaga mf. Han var väldigt hård och kritisk mot att låter med tydliga sexuella texter fanns med på barnskivor. Lyfte fram hur viktigt det var att vara en god förebild när man får många unga fans. Han växte för mig då.

2013-05-29 @ 17:40:03
Postat av: Johan Malmros

Mina barn älskar Yohio. De tycker helt att han är cool, och gör bra musik. Att han ser ut som en tjej vet jag inte om de har reflekterat så mycket över. De verkar fortfarande vara i den åldern då fördomar om hur man ska/inte ska se ut inte riktigt har slagit rot ännu. Jag är i alla fall glad att de har en förebild som vågar ha en egen stil. Om hans allvarliga framtoning är spelad eller inte vet jag inte, men det kanske är så han är, och då är det svårt att ändra på sig bara för att man blir känd.

2013-05-29 @ 20:35:42
Postat av: Michis

Mest fått uppfattningen om att han har komplex för sina tänder eller nåt. Ser ut som det de få gånger han ler.

Men jag tycker det är lite coolt att han är "blandad".

2013-05-29 @ 22:58:50
URL: http://www.michaeala.blogg.se
Postat av: CrimsonAnna-vegetarian of doom

Tror som Cissi att det är en anpassning till de japanska sedvänjor, japaner skrattar till exempel när de tappar ansiktet. Jag tror att det kan vara bra att visa att man inte måste le och vara glad hela tiden. Det är okej att se neutral. Jag oroade mig faktiskt en gång som barn för att jag inte log när jag var ensam.

2013-05-30 @ 20:37:56
URL: http://metalanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0