En midsommarnattsdröm

Det är faktiskt inte riktigt klokt vilken perfekt midsommar vi fick i år. När ni kollar på bilderna och läser nedanstående vill jag att ni ska ha i åtanke att jag aldrig tidigare i mitt liv firat en så perfekt midsommar. Det var lite som på film.
 
Det var vi och mina tre bästa vänner med familjer som firade. 
Vi samlades på förmiddan nere på samma gård som jag och min man gjorde vårt första barn för 7 år sedan, alltså, där Allting Började, vilken även är gården där mamma och alla hennes 5 syskon växte upp. Släktgården kort sagt. 
 
Vi skulle bege oss till Talle, vilket är två små stugor nere vid havet, långt ner i skogen. Man brukar behöva åka traktor och vagn dit (vilket släkten gör varje juldag) men idag räckte det med bilar med en vagn där vi placerade packningen, barnen samt mig, Ida och Josse.
 
Äventyret kunde börja!
 
Mitt på skogsvägen, mitt nere i skogen, fick jag plötsligt en skitstor regndroppe rakt i ögat. Den var så stor att den nästan gjorde ont och vi började skratta. DÅ small det till, en åskknall och himlen öppnade sig. Inom några sekunder var vi alla genomblöta, barnen skrek, rädda för åskan, regnet öste ner och packningen blev blötare och blötare. De som satt i bilarna kastade sig ut och hjälpte till att rädda oss. När vi tio minuter senare kom ner till Talle, dygnsura allihopa, sken solen och det var varmt och skönt.
 
David och Axel kollade läget. Det är så sjukt vackert där. 
 
Ida och ungarna plockade blommor
 
Vi började dona inför lunchen
 
Hungriga var vi (kallar bilden för Barnet&Spriten)
 
 
Vi dukade långbord och satte oss på udden och åt. Snart började det stänka lite och skadade av det plötsliga väderomslaget tidigare flyttade vi istället in på gården mellan stugorna och satte upp regnskydd. En minut senare sken det ute på udden igen och vi satt i skuggan och frös..
 
Den lilla ön utanför udden dit killarna gick med barnen i en båt. Storungen gjorde skelettfynd och var överlycklig. Hon samlar på skelett. 
 
Utsikten från utedasset
 
Vi hade både luftgevär och badtunna med. 
 
Vår unge och Henning, som fixat ned både badtunna och vatten långt ner i skogen. 
 
Alla ska bada. 
 
Framåt kvällen lekte barnen på stranden
 
 
 Big mama och big papa matade tvillingar och var glada
 
Axel gjorde personer av strandfynden
 
På kvällen avnjöt vi ännu en reklamfilmslik måltid på udden. 
 
Barnen på udden
 
och min vän Ida var vackrare än någonsin där i solnedgången
 
På natten när barnen hade somnat badade vi vuxna tunna en gång till, i månljuset denna gång. Sju vuxna i en liten balja satt vi och pratade om rasism och SD och allt annat som är viktigt. Vad jag älskar de här människorna. 
 
Ja. Det var en perfekt midsommarafton. Och det var vi alla värda. Nu har vi en ny tradition som kommer att hålla slaviskt de närmaste 50 åren. Jag älskar tradition. 

Kommentarer
Postat av: katt

Det var ett etniskt homogent firande.
Skaffa lite mer invandrar bekanta till nästa gång.
Hur kan man ens ha en diskussion om rasism med enbart vita som aldrig blivit utsatta själva för rasism?

2013-08-12 @ 01:24:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0