Håkan, Inde och tandkräm

Suttit och lyssnat på Håkans nya låtar ikväll. Han är så himla fantastisk. 
"Och om du någonsin, vill ha en idiot lägg din hand i min". 
 
Förrförra skivan släppte han när jag var mitt i tvåbarnsdimman. Jag hann aldrig lära mig låtarna för jag hade så fullt upp med att lyssna på Mojje. Har fått lyssna in mig i efterhand på dem, men de kommer nog aldrig riktigt att bli "mina" på samma sätt som de andra skivorna. Den här skivan som kommer nu kommer definitivt att bli min. För första gången sedan Hurricane-skivan har jag verkligen tid och lust att ta den till mig. Och jag nördar ner mig igen. Lyssnar på alla intervjuer han ger. Läser allt jag kommer över. Med nästan lika brinnande hjärta som när jag var 17 och andra skivan kom. 
 
Vi åkte till Hultsfred då, Sara och jag. På hösten, för att se Håkan i en lokal där. Vi höll på att missa båten och kom med endast på grund av att vi grät. Kaptenen backade bokstavligen tillbaka båten och vi fick hoppa på. Det var en glipa mellan båten och landgången som vi fick hoppa över. 
Vi hyrde ett rum hos en tant där, i Hultsfred och hade kanske den sjukaste helgen i mitt liv. Det var Kom igen Lena- plattan och jag tyckte bäst om Minnen av aprilhimlen. Jag och min man dansade vår brudvals till "det är så jag säger det" från samma skiva sen, ett antal år senare. 
 
 
 
"Egentligen är du inte kär i mig och egentligen är det okej med mig. för jag blir aldrig kär i nån. Sånt där är slöseri med tid. Men då slösar vi bort våra liv! Och jag tänker alltid på dig i april"
 
Vi har haft en Himla Fin dag. Äntligen hade bästekompisarna blivit hyfsat friska och kom hit på minikalas för att fira förra helgens 4åring. Gud vad ungarna har lekt idag. Hela långa dagen. E och hennes Liam har pusslat och pysslat och lekt med plusplus. L och hennes Tuva har lekt bio, grannar och gud vet allt. Jag och Sandra har pratat och pratat. Sen på kvällen åt vi middag hos våra grannar. Det är fina grannar att ha. Det är fint att ha grannar att bara gå över till. 
 
Ikväll har jag sett två bra filmer utan att somna. Kanske för att det var uteslutande kvinnliga huvudrollsinnehavare i båda filmerna, vilket det vanligtvis inte brukar vara då jag och maken ska försöka samsas. Ikväll la jag mig resolut i soffan och valde själv ut två filmer i rad på Netflix. Jag älskar Netflix. Och numera älskar också jag vår skitstora, penisförlängande tv. Det är så himla bra med stor tv när man ser dåligt.
Jag såg "i oskuldens tid" och "the quiet" ikväll. Oskuldens tid utspelar sig på nått slags rikemans internatskola för flickor i mellankrigstiden och var typ 3 +.
The quiet var bättre. Handlade om en dövstum tjej som i tonåren blev adopterad av en familj sedan hennes pappa dött (mamman var död sedan länge). Snart märker hon hur det är något som är totalt fucked up i familjen eftersom alla ska prata ut med henne hela tiden i tron om att hon inte kan höra nånting. Det kan hon uppenbarligen och blir nästan galen själv då hon natt efter natt tvingas höra på då pappan i familjen har sex med den tonåriga dottern. Det är så SÄLLAN jag får se såna här filmer som handlar om KVINNORS liv, av KVINNLIGA regissörer. Jag ska fan sluta att se på MANSFILMER från och med nu. Lika lite som jag läser böcker av män ska jag se filmer om och av män. Jag har liksom läst och sett tillräckligt. När man i 28 år matats av mäns öden och liv är det faktiskt inte fel att ägna sig åt sitt eget kön. Helvete.
 
Våra planer för morgondagen ändrades precis och dagen är nu mer öppen. Jag ska sitta i två timmar vid barnens balett och kolla på folk som gymmar i gymmet där. Det är dödligt tråkigt. När barnen balettat klart ska vi gå på Mc Donalds och sen ska jag vi köpa tvål och tandkräm. Det är alltså lördagens planer! Balett, tvål och tandkräm. 
Jag ska vara med mina barn också. Idag har jag knappt sett röken av dem.
 
Har ni förresten hört The Story om mig och Jonas Inde? I förra helgens krönika råkade jag, felaktigt, uppge att Inde inte hade vårdnad om sitt barn. När denna text nådde Inde själv ägnade han en hel eftermiddag åt att älta detta på sin Twitter. Jag och helagotland.se tog bort avsnittet om Inde samt skrev en ursäkt. En rättelse publicerades även i papperstidningen. Inde kallade mig för gris på Twitter. 
Dagen efter rättelserna och ursäkten skrev Inde att han nu hade förlorat vårdnaden om sitt barn. Hovrätten har dömt. Inde förlorade. 
 
Via Nina som först blev intresserad av Indes offentliga undergång har hans historia också drabbat mig ganska hårt. Jag känner medlidande med honom eftersom han är psykiskt sjuk. 
Fattar dock inte hur vissa människor, på Twitter, kan vara så snabba med att ställa sig på Jonas sida mot exfrun. Fattar inte hur folk vågar. När det gäller vårdnadstvister, eller familjeproblem överhuvudtaget, så vet man ta mig fan aldrig.
 
Det är som det där avsnittet av Uppdrag granskning för nått år sedan. Om föräldrarna som helt plötsligt blev ifråntagna sina barn då ett av barnen hade pratat om att "mjölka pappas snopp". Andra detaljer fanns också, men avsnittet var helt klart vinklat till föräldrarnas fördel. Man ifrågasatte systemet. Kritiserade myndigheter hårt. Och jag fattar inte hur de vågade göra det. För TÄNK OM. TÄNK OM det faktiskt var någonsin som inte stod rätt till i den familjen. Fatta vilket enormt SVEK mot de barnen. Ett enormt svek av en hel jävla nation som såg skiten och tyckte så innerligt synd om de stackars föräldrarna. TÄNK OM, liksom.
 
Lite så känner jag inför Inde också. Jag kan tycka synd om honom pga at han är sjuk, men jag kan aldrig uttala mig om hurvida det är rätt eller fel att han nu förlorat vårdnaden om sitt barn.
 
Nu är klockan 01.17 och jag är ännu vaken. Det är inte klokt. Har inte hänt på mycket länge.
Ska ta och gå i säng nu, så jag orkar med all balett, tvål och tandkräm imorrn.
 
Hoppas ni får en fin helg också
puss
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra tankar om att ta parti. Att man skall akta sig. Dock undrar jag varför du då var så snabb att döma À. Gerndt. I en krönika.
Där frun anmälde honom först 6
Mån efter händelsen. Först när han ansökt om skilsmässa. Och hand fru insåg att hon inte hade rätt till hans pengar. Det jag menar är att det är så mt gråzon när det finns känslor inblandat. Bara ngt jag kom att tänka på när du skrev nu och den krönika du skrev om honom.

Att sveket där kanske handlar om en bitter exfru som vill hämnas.. Precis som man aldrig vet om de där barnen tog på pappans snopp för att han ville det osv.

Man kan bara läsa sog till den fakta som finns i sån här fall genom förhör, domar, osv sen bilda sig en egen uppfattning. Som är sin egen. Ingen sanning. Precis som domstolar gör. Med hjälp av vad lagtexten säger.


Svar: 1.läs den krönikan en gång till 2. Han blev dömd. Han var dömd när krönikan skrevs. Alla instanser dömde väl honom om jag inte minns fel? Och till sista överklagade han inte ens.
jenny persson

2013-04-13 @ 05:20:56
Postat av: Anonym

Fast dom dom förlorade sitt barn blev först dömda, sen frikända.
Gerndt har överklagat till högsta domstolen, som inte beslutat om de skall ta upp det. Så i lagens mening är han inte dömd ännu och var inte det när du skrev krönikan.

När det gäller alla tvister är det så skört när det gäller ord mot ord. Oavsett hur en rätt drömmer. Tänk han som satt åtta år i Sverige för mord på en tant han jobbade i hemtjänsten för. Han var oskyldig.

Det finns brister och när det kommer till barn har jag tyvärr sett väldigt sorgliga saker ske för att vinna en fajt.
Här på Gotland tex för några år sedan anklagade mamman mannen för sexuellt utnyttjande av deras två barn för att bråka. Barnen som var tonåringar tom nekade.

I Indes fall är det obehagligt, och han hotar ju barnets mamma till livet helt offentligt.
Men som sagt i mina ögon tycker jag inte det är ngn skillnad när du skrev krönikan om Gerndt. Speciellt inte efter att ha läst hennes två bästa vänner vittna emot henne i hovrätten och båda påstår det är en hämnd.

Svar: du har så rätt så rätt. MEN. Min krönika handlade om hur snabb jag var med att döma gerndt medan jag, direkt, tänkte att de där basketejerna som misshandlade en kille, var oskyldiga. Den krönikan handlade alltså om hur jag funderade över det- hur snabb jag personligen var att döma mannen, medan jag var mycket misstänksam mot häktningen av baskettjejerna.
jenny persson

2013-04-14 @ 04:33:35
Postat av: esterii

Hej hopp, här tror jag inte jag varit förut.. Blir nyfiken kikar runt, lämnar ett spår och hoppas du en vacker dag vill kika in hos mig och lämna ett spår.. Alltså man ska vara försiktig att ta någon parti om man inte vet att barn far illa , då ska man ta deras lilla parti,, Allt gott!

2013-04-16 @ 20:20:18
URL: http://www.esterii.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0