Furillen forever

Igår (lördags) gjorde vi Vårens Första Utflykt! När man är en familj som gillar utflykter så får man säga att Gotland är ett väldigt bra ställe att bo på. 
Den här dagen gick färden till Furillen.
 
Furillen är en liten ö som ligger utanför Rute socken. Rute börjar bli ganska välkänt eftersom det är där familjen Widell, vilken Alex Schulman numera tillhör, har sitt sommarställe. 
Vi har vart på Furillen två gånger tidigare, men aldrig "ordentligt". Därför åkte vi dit Ordentligt denna gång. Körde förbi Fabriken och begav oss ut i ödemarken.
(Fabriken är en gammal jävla stenindustri som en entreprenör köpte upp för några år sedan. Startade restaurang och hotell där och vips så sitter Furillen på världskarten big time)
 
 
Klättrade lite. 
 
 
Och hittade sedan en öde strand där vi hade picnic. 
 
Familjen P och Naturen
 
Faktum är att vi knappt såg en enda människa på hela dan. Och under timmarna ute på Furillen kände vi oss faktiskt som De Enda Levande Människorna På Jorden. 
 
Här klättrade vi, jag och ungarna. Jag fick hela tiden blunda och titta bort medan barnen balanserade sig fram mellan stenbumlingarna. Här är Ett Dött Träd. 
 
Vi plockade sjukt mycket sten. Fanns hur mycket fossiler som helst. Hela vår familj är väldigt svaga för fossiler. 
Soligt var det också.
 
På hemvägen stannade vi vid fiskeläget Lergrav som ligger längs vägen i Rute också. Där finns det raukar. 
 
 
De lekte Lejonkungen
 
Han också
 
Familjen P och det stora havet
 
Det var en mycket fin dag. 
Om det är nån som läser detta som någon gång funderar på att åka till Gotland och vill se lite annat än Tofta, Visby innerstad och  Fårö så ska ni höra av er. Vi har gjort så jäkla mycket utflykter runt om hela ön nu att jag har en hel del feta tips som jag gärna delar med mig av. Förutsatt att man kan nöja sig med naturupplevelser samt har ungar som har vett att uppskatta Häftiga Grejer i Naturen. Tack och lov har vi det. De har väl blivit tvugna antar jag. 
Puss från Ett med Moder Jord

Kommentarer
Postat av: Jonni

Här ligger Lörje: 57.743971, 18.950729 som ni bör besöka när ni nästa gång tar er ut till Furilden och så bör ni åka till Häftings klint någon gång:57.882509,18.623285

2013-04-22 @ 22:32:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0