premiär

Äntligen en Ljuvlig dag igen efter all jävla sjukdom!
Igår gick mer i uthärdningens tecken. Uthärda förmiddan med gnällig bebis fram till 10.00 när jag och lillasyster stack på Bamsegympa, vilket var härligt som vanligt. Sedan uthärda två stora gnälliga barn som bara längtade efter att få gå på bio. Stora hade blivit bjuden på bio av sin vän Emil så då fick lilla gå på bio med en kompis hon också, vilket lämnade mig ensam med gnällig bebis i över två timmar. Sedan uthärda de sista två timmarna till den gnälliga bebisen äntligen somnade in. Då målade jag och storbarnen teckningar och det var bara ljuvt. 
 
Idag var det varit ljuvt hela dan! 
Morsan kom i gryningen. Jag har världens bästa mamma. Imorse körde hon sju mil och anlände till oss vid 08.30. Sen åkte vi med alla barnen till vårdcentralen där jag lämnade X antal prover (pga diabetes) och sen åkte vi hem och mamma var här och jag kunde laga kvällens middag i frid och ro och baka en kladdkaka till min vän Sandra. Så fint det kändes, att få stå där vid bänken och laga mat till en av de absoluta bästa personerna jag vet. Min Sandra. Hon är lika fantastisk som dagens första snus. 
Sen gick vi ut en stund allihopa och barnen räfsade ruttna plommon och grälade ostillsamt i vår höstvackra trädgård medan lillebror satt på trappen och åt ruttna päron och mormorn rökte och svor över löven som hon vet att hon kommer att få ta hand om. Hon har nog räfsat vår trädgård varje år sedan vi flyttade till hus. 
Sen kom Robban (som är Sandras man) med deras barn (som är våra barns superbästa kompisar) och vi fikade och jag är så GLAD att jag har en Manlig vän. Sen stack han hem och lämnade barnen här, vilket innebar att jag fick världens bästa barnvakter till mina stora barn. David kom hem från jobbet och så kom tre bygg-gubbar hit som skulle kolla och prata inför inlämnandet av offert. De var jävligt trevliga och gullade dessutom med vår bebis. Sånt ger pluspoäng. Nu måste vi snart bestämma oss. 
 
Sen kom Sandra och Robban hit och vi käkade middag, som blev jäkligt god och kladdkaka och ungarna lekte vildsinta lekar och vi fick se på kort från deras utlandssemester. Jag ÄLSKAR att se på kort från andras resor. Jag älskar även att få vykort. Jag när helt enkelt en stark längtan efter att se världen. 
 
Till våren hoppas jag att vi kan åka till Paris. När jag var liten drömde jag mycket om Paris. Hade affischer på Eiffeltornet och sånt. Sen har det ebbat ut, men så nu kom jag på att det inte är många är kvar som vårt stora barn kommer att älska prinsessor, alltså måste vi ta henne till Disney world så snart som möjligt. Därför tänker jag mig att vi ska göra det som en 30årspresent till mig.
 
NU blir det PREMIÄR i den här bloggen. Jag ska nämligen dela med mig av ett RECEPT. Det har ALDRIG tidigare hänt, så ni får ju fatta att det är gott. Det här är en enkel kycklinggryta som är grym om man är många som ska äta och som dessutom är svingod. Man kan nog GOTT använda sig av qornfileér istället för kyckling. 
 
JESSICAS KYCKLINGGRYTA:
följande var lagom till 4 vuxna och 4 ätande barn:
 
* Dela 4-5 kycklingfileér i lagom stora bitar. Stek dessa i smör. Salta och peppra och släng på mycket oreagano. Vill man kan man dra i 1-2 teskedar sambal oelek också. 
 
(Om du inte gör detta i en stor gryta utan i en stekpanna, så slänger du över kycklingen i en stor kastrull eller gryta när du stekt klart.)
 
* Häll på fritt med matlagningsgrädde. Tror jag använde över en liter grädde till kvällens gryta. Låt det hela sjuda en stund. 
* Precis innan servering lägger du i 4-5 tunt skivade tomater samt 1-2 paket fetaost. Låt det sjuda en minut eller så. 
* Servera med bandpasta. 
 
Satan vad gott. 
 
Vad har ni för enkla, men jävligt goda recept som ni liksom slår till med ibland mellan falukorv och korvstroganoff? 
 

Kommentarer
Postat av: AW

Koka färdig spenat och ricotta tortellini (färsk). I med pesto, låt färsk spenat 'smälta' ned. Toppa med parmesan och rostade pinjenötter. Skitgod 10 minuters måltid!

2014-10-24 @ 11:32:32
Postat av: Annette

Är så glad att du mår bättre. Ville bara säga det ☺️
Trevlig helg!
A.

2014-10-24 @ 16:25:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0