GOD JUL

 
 
Ja såhär såg jag ut imorse när jag vaknade. Jag fick knappt upp ögonen. Har inte gått och lagt mig tidigare än två på över en vecka tror jag. Nätterna har ägnats åt poddklippande, kolafixande, julklappsinslagning och mycket annat. Och så upp i gryningen med glinen. Precis som det ska va! 
Satan vad trött jag är. 
Men nu är det frid. NU får mor frid. Eller.... På...tisdag nästa vecka hoppas jag åtminstone på lite frid!
Först ska det ju bara firas jul, åkas pulka, gås på julkalas, lagas julmat, shoppa i mellandagsrean, träffa gamla kompisar som hemvänt, fika med kompisfamiljer och dessutom förbereda och fixa en nyårsmiddag. 
Men allt det här är ju roliga saker så jag överlever nog! 
 
Idag har vi huggit gran. Svärfar, maken, makens bror och hans fru samt en av deras söner och så vi och våra barn, åkte till svärisarnas egen skog och högg ner två stora granar som vi sedan sågade av topparna på. Mysigt hade vi det i skogen och snön. Resten av dagen har vi hängt med makens syskon och föräldrar ute i Tofta. 5 kusiner är de nu, barnen och så åtta vuxna med oss föräldrar då. 
Det var skönt att komma hemifrån lite. De senaste dagarna har vi bara städat och fixat och mest bara sprungit förbi både varann och barnen. När man kommer bort hinner man gosa med sina ungar, läsa, leka samt kramas lite med sin man. Och så får man ju känna den där gemenskapen med övriga familjen. Perssonssläkten. 
Det ÄR ju verkligen som så, att när man gifter sig så får man en familj till, på köpet med maken så att säga. Jag är en del av deras familj och jag förser den med tillökning. De gillar mig för att jag älskar deras son/bror samt förser dem med härliga barnbarn/syskonbarn och jag gillar dem för att de älskar min man och mina barn så innerligt. Och för att de är härliga personer såklart. Man får vara glad att det funkar och klaffar så fint. Inte alla har fördelen att ha en sjuhelsickes svärmor och svärfar. Och snälla, smarta och kärleksfulla svägerskor och svågrar. 
 
Imorrn firar vi halva dagen ute i Tofta med makens familj. Min mamma och hennes sambo kommer dit en stund också. Sen åker vi hem och möter tomten och delar ut julklappar och äter middag här hemma bara vi plus morsan och hennes sambo samt min bror. Det är det bästa av två världar. Halva dagen i storsällskap med massa barn, mat och gemenskap. Halva dagen i familjens trygga famn. Lite lugnare och tystare
På juldagen blir det Tofta hela dan och förmodligen lite pulkaåkning och på annandagen blir det julkalas med min stora släkt ute i Rone. Fullt ös. Medvetslös. 
 
Här är förresten granen vi högg. Den är lite småful, men barnen älskar den och ville aldrig sluta hänga på den grejer. Jag börjar misstänka att jag är allergisk mot gran då hela mitt ansikte började klia och näsan rinna såfort den kom in i huset. Men det skiter jag i och tar en allergitablett. 
 
 
NU måste jag gå och sova. 
 
GOD JUL till er. Hoppas julen blir magisk och jättefridefull. 
PUSS&KRAM
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Kakan | MurmelDjuret

Trevlig blogg! :)
Kram!

2012-12-27 @ 11:21:26
URL: http://minaallajag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0