adventstid kom till mitt ensamma huuuuus jag sätter i staken ett spaaarat ljus

Ja nu lackar det mot jul. 
Jag älskar det, men märker dock en klar skillnad på mig själv i år mot andra år.
Vår familjs julhistoria börjar ta ut sin rätt.
 
Julen 08 var jag gravid. Jag var så jävla slut, hade gått ner 10 kilo pga illamående, hade diabetes, blodvärde runt 90 osv. Det var en Väldigt Jobbig jul, men som plåster på såren friade min man på julafton det året. 
 
Julen 09 hade vi bebis i huset och den julaftonen vaknade jag med feber. (det var förresten det året som vi inte hade fått tag på någon julgran heller...)Det var Inte Så Kul. 
 
Julen 10 fick vi magsjuka tre dagar innan jul. Det var kaos. Mamma kom in. Hon städade och jag och maken turades om att resa oss upp och utföra diverse sysslor. Han vilade- jag handlade. Jag vilade- han klädde granen osv. Barnen spydde. På julafton var maken och ett av barnen ännu helt utslagna medan jag och det andra barnet hade piggnat på oss lite. Vi var hemma hela julhelgen. 
 
Så förra året. Då JÄVLAR! Då SKULLE VI BARA HA EN ORDENTLIG JUL! Jag pluggade, men tog hem ungarna från dagis typ två veckor före jul. De fick ledigt helt enkelt. Och jag pusslade en del med barnvakter, men mest pluggade jag på nätterna (klarade allt by the way). På dagarna julpysslade vi. Och hade den Mest Perfekta Julen någonsin- förra året. Den var verkligen PERFEKT. 
 
Så i år märker jag att jag har sänkt mina krav lite igen. Det GÖR ingenting om vi blir magsjuka- vi vet ju att vi klarar av det med. Det GÖR ingenting om jag får feber eller mår illa hela julafton- det blir ju bra ändå!
DESSUTOM hade vi en PERFEKT JUL förra året, så om den här inte skulle bli det kan vi i alla fall leva på minnet! 
 
Så jag tar det rätt lugnt. Har inte köpt fler julklappar än de som redan ligger inslagna i garderoben. Har inte pyntat upp allting ännu utan tänker ta det lite piano i år. IM COOL så att säga.
Men jag LÄNGTAR!
 
Våra barn har en alldeles egen liten Jultradition som de envisas med år efter år. Varje år i december får de plötsligt sömnproblem. De kan inte sova, vaknar på nätterna eller/och vill sova hos oss, vilket de såklart får. 
Min mamma brukar alltid säga att det beror på julen. Den långa väntan, förväntningarna, tankarna kring det hela osv och nu är jag faktiskt beredd att hålla med henne, eftersom det kommer som ett brev/julkort på posten varje år. Så mycket av våra kvällar går nu åt till barn med sömnproblem. 
DESSUTOM skrämmer ju årets julkalender halft ihjäl de små liven. Vi kan inte se den i år. Barnen blir rädda!!
Tacka vet jag förra året kalender. Den älskade vi alla 4. Så vacker och viktig.
 
Här får ni i alla fall lite bilder från året 1 advent. Snön kom ju så perfekt den 1 december över hela ön. Gotland är aldrig så vackert som precis efter första snön. Kom ihåg det. Att här finns så otroligt mycket mer än bara sommar, sol och Tofta beach. 
 
Årets stake, more is less!!
 
Barn beundrar snö/släpkärra (stämningsfullt!)

Du stjärna över Brunheten åh låt ditt milda ljus
få lysa in med hopp och frid i varje hem å huuuuuus
 
Kattu tyckte det var spännande
 
Barn älskar snö
 
 
Farmor och farfarns väg i Tofta
 
 
Over and out/ Bjällerklang!!!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: anna

Mina barn tyckte förra årets kalender var jätteläskig. Elaka människor. Späken är ju inte på riktigt säger de i år så då behöver man inte vara rädd.

2012-12-10 @ 08:47:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0